A projekt atyja, maga Milton Friedman Nobel-díjas közgazdász unokája Patri Friedman. Szerinte ezek az úgynevezett mikronemzetek jelenthetnének alternatívát a mindenkori kormányokkal elégedetlen szabadelvűeknek. Ezekben az „országokban” a társadalmi rendszert saját törvények szabályoznák, sőt az erkölcsi normákat is újragondolnák. A szabadelvűség alapján nem lennének jóléti intézmények, vagy minimálbér.

Forrás: fn.hu
Feltöltő: furfang
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
furfang
@gabrella: Csak oda nem visznek minimálbéreseket, ez nem azt jelenti, hogy a vagyonukat a többi ország minimálbéresei nem fogják gyarapítani!
Most sincs ez másképpen, amikor még nem alapítottak külön országot, hanem ott ahol élnek, ott kopaszítják az embereket.
A szabadelvűeket úgy látszik azért zavarja a nyomor látványa. De azt mondom csinálják, legalább a többi nemzetet nem zavarják " szabad gondolkodásukkal".
mindenlében
Nem vagyok gazdag, még csak jómódú sem, de eddig valahogy mindig kimaradtam abból a csoportból, amely az államtól kap valamit ingyen. Tehát éltem a saját munkám által megkeresett jövedelemből, és nyeltem a mérget az igazságtalanságok, az ingyenélők láttán, de szánva a kiszolgáltatottakat, megalázottakat. Nagyon szívesen költöznék egy olyan országba, ahol mindenki az általa létrehozott anyagi javakból, közösen elfogadott tisztes erkölcsi normák szerint élhet.
ila51
Egymástól védenék magukat kordonokkal ?
Mindenki maga után takarítana ?
Már e két dolog miatt szurkolok , hogy sikerüljön.
hintaló
Erre számitottam!Érzik,hogy süjjed a hajó,menekülnek a patkányok!!Jóléti intézmény oda minek is pénzük lessz elég!!Mert ugye a válságnak még nincs vége a java még most jön,ez a lufi ujból kifog pukkadni!Amit most csinálnak külömböző nehéz helyzetben lévő országokban,velünk eggyütt,csak foltozgatás!Azt nemlehet csinálni,hogy spekulációval,tőzsdézéssel a semmivel keresni,sokáig nem tartható fent!Ha nem 3 év mulva akkor 30 év mulva de bekövetkezik!
soljanka
Minek nekik saját ország, mikor az egész világ az övék?
Levendula
Oké, de a mini államukból ki se lépjenek soha!
Ja, és ez a saját ország legyen mondjuk az afrikai sivatag legeldugottabb táján...
Rohadt gazdagok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.