Magyarországon általánossá vált az a másutt is elterjedt szemlélet, miszerint ha egy kérdésben a szembenálló felek mindegyike szót kap, akkor a tudósítás tárgyilagos. Holott csupán semleges. Az eltérő álláspontok felvonultatása nem több mint az objektivitás látszata, önmagukban ugyanis semmit nem igazolnak, vagy cáfolnak, amennyiben nem arra szolgálnak, hogy részrehajlás nélkül feltárjanak általuk konfliktusos ügyeket. A felek nyilvánosságot kaptak, a néző, a hallgató azonban nem tudott meg mást, mint hogy mindenki mondja a magáét, amihez egyébként hozzá van szokva.

Forrás: azacs.blog.hu
Feltöltő: rosissy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterke
@másvirág: ha valamit nem veszünk tudomásul (homokba dugjuk, amit használni kell !), attól az még hatással van ránk. Tehát okosabb, ha okosodik az ember.
rosissy
@másvirág: Az aktuális politikáról mindenkinek van véleménye, még ha áttételesen is, hiszen mindenki érzi az intézkedések hatását a saját bőrén. Még akkor is, ha azt állítja, hogy nem foglalkozik a politikával.
másvirág
@rosissy: Ez a megállapitás örök igazság ! :-)
peterke
Az írás alapján nem csak a politikusokkal van a gond, hanem azzal, hogy az adófizetők pénzéből fenntartott média nem végzi el a dolgát, nem számol be pártállástól függetlenül viselt dolgaikról. Magyarán: a nyilvánosság megszállása a baj.
nagyvalika
@peterke: Hogy is végezné el? Hiszen engednek a nyomásnak, hogy fenn tudjanak maradni. Gyakorlatilag vagy érvényesül a befolyás, vagy elbuknak. Ez igaz rádióra, tv-re, sajtóra egyaránt. Ha nem a kormány szócsöve vagy, akkor ne számíts semmi jóra.
peterke
@nagyvalika
Lehet, de azért sok minden gerinc kérdése is. Sok-sok gerinctelen alak is kell, hogy így menjenek a dolgok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.