Mindannyiunkkal megtörténhet, hogy baleset, betegség miatt kórházba kerülünk. Az viszont koránt sem mindegy, hogy milyen állapotban kerülünk ki onnan... Szinte naponta lehet hallani, olvasni az orvosi műhibákról. Az orvosok is emberek, ők is tévedhetnek, és mint minden szakmában, itt is felelősséget kell-kellene vállalni a hibákért. Az alábbiakban portálunk egyik rendszeres olvasója írja le saját történetét, melyből Ön kicsit beláthat a "színfalak" mögé. Állítása szerint: "Magyarországon az évi több tíz milliárdnyi paraszolvencia felosztása, az egymást minél magasabb pozícióba helyezés az elsődleges szempont, a betegek érdekei, az orvosi eskü sok esetben nem a gyógyításról szól. "

Forrás: apaportal.hu
Feltöltő: kekesfekete
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kilennemas
"nagyimama # e-mail 2011.09.17. 11:07

Kovács Béla Sándor.......
Hasonló eset a családunkban is előfordult, a bíróságon a felperes bármit előadhat, mondhat, bizonyítékként benyújthat, a bíróság az orvosszakértői vélemény alapján dönt, jobb esetben mérlegelve a tényeket!
Az orvoslobbi szépen kiiktatta a polgári peres eljárásban a szakmai vétség fogalmát, tévedést, hibát vétő orvos ma Magyarországon nem található, és ehhez a felfogáshoz a bíróság kénytelen asszisztálni, gondolom ezért kért nyilvánosságot az esetet ismertető, és nem olyan bugyula válaszokat várt, hogy mit vársz, új nyakat? Ez több , mint morbiditás, kívánom, hogy az illetőnek, aki írta ezeket a szavakat nem lesz hasonló műtétje! :-(("
kilennemas
Facebook-n hozzászólás a témához!

"Kökény Mihály

Tisztelt Németh Úr, nézze el nekem, hogy ritkán megyek a facebookra, mert külföldön dolgozom. Bizonyára emlékszik arra, hogy miniszterként sokszor álltam ki a betegek érdekeiért kollégáimmal is szemben. Nem voltam tőle népszerű. Most szakértőként nem tudok sokat tenni, a hazai közéletben már alig veszek részt. Csak azt tanácsolhatom: legyen bátorságuk igazukért és jogaikért fellépni az egészségügyben is. Ne féljenek. Minél több ember vállalja a betegjogok védelmét, annál inkább megkerülhetetlenek leszenk, még akkor is, ha a jelenlegi kormány nem betegpárti...
Üdvözlettel
Kökény Mihály"
lehetségesbeteg
Nesze semmi fogd meg jól!
Úgy ír a lelkem, a volt egészségügyi miniszter úr, mintha az ő idejében nem működtek volna az orvos-lobbik az orvosok érinthetetlensége miatt! :-((
másvirág
@Bástya Elvtárs: Nem rossz az ötlet.De szakmaiságot nem add mellé !
bomboli
Ez a legszebb segítségnyújtás, ami tankönyvekbe való!
Köszönjük a tisztelt volt Esélyegyenlőségi miniszter asszonynak a nagyfokú érzékenységét! :-((

Kedves Tibor!

Köszönettel megkaptam levelét, melyben barátja folyamatban lévő műhibapere kedvező kimenetele ügyében kéri javaslatomat. Az Ön által leírt eset valóban szívszorító, egyben pedig orvosszakmai szempontból is alaposabb tanulmányozást érdemel.
Soraiból kiderült számomra, hogy 2007 óta a Bárándy és Társa Ügyvédi Iroda foglalkozik az ügyükkel, mely - véleményem szerint - garancia a legkorrektebb jogi segítségnyújtásra. Én magam is őket ajánlanám, ha nem fordultak volna hozzájuk. Tekintettel azonban arra, hogy ügyükben az egészségügyi-betegjogi jogszabályokon kívül magasfokú orvosszakmai ismeret is szükséges lehet, részben orvos/egészségügyi szakértő bevonását javasolnám.
Bízom abban, hogy sikerül előrelépni az ügyben. Örülnék, ha tájékoztatnának a fejleményekről.
Üdvözlettel: dr. Göncz Kinga
bomboli
Még a mai napig sem véleményezte, cáfolta a volt OBSI a műtét miatt lenyomorodott ember állításait! :-((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.