Páratlan botrányként tálalja a román sajtó, hogy a pénteken Csíkszeredában lejátszott román-magyar válogatott jégkorongmérkőzésen a román válogatott magyar nemzetiségű tagjai is a magyar himnuszt énekelték.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Tegyük fel hogy honosítunk 6 kanadai játékost és betesszük őket a nemzeti csapatunkba és rendezünk egy Magyarország-Kanada válogatott jégkorong mérkőzést és a mi honosított kanadai játékosaink elkezdik énekelni a kanadai himnuszt. Akkor mi lenne a reakció a közönség részéről? Erre kiváncsi lennék.
másvirág
@Felipe: A te példádra ugyan az a válasz mint a Román magyar hoki meccsen.
A Román 27 tagú egyűtteséböl 24 Székely származású ,(magyar anyanyelvű )játékos szerepel. A HELYSZINEN BOTRÁNY NEM VOLT ! Csak a sajtó részéröl.
Román gyözelem szűletett és énekelte is a csapat a himnuszt.A Magyar himnusz felcsendűlésekor mindkét részröl szólt az ének !
Ráadásként rázenditettek a Székely Himnuszra
(NA EZ VERHETTE KI A BÍZTOSITÉKOT!)

Ja és biztosan senki nem szólná meg a Canadai játékosokat ha énelnek: Akik nem felejtették el hol szűlettek és mi a nemzeti hovatartozásuk.
Dr. Felipe
@másvirág: Ebben én nem lennék annyira biztos.
Dr. Felipe
@másvirág: Elmondásod szerint akkor lényegében egy magyar-magyar ulibuli jégkorongmérkőzés volt, akkor nincs is azzal semmi baj ha mindkét csapat a magyar ill. a székely himnuszt énekelte. Én azt hittem valami komoly mérkőzésről volt szó.
sokanvagyunk
Hogy is van ez? A NACIONALIZMUS minden formája elítélendő? Vagy mégsem? Volt, van, és lesz! A közös Európa...
másvirág
@Felipe:Tény: Romániában ennyire jók a Székely hokis fiúk !
Mindenki elött nyitva áll az érvényesűlés útja a sportban.
Ha hoki akkor "Cseh-Szlovákia" . Szétválásuk óta mi sem változott :csak a nemzeti himnusz .Nem verik agyon a Szlovák játékost ha a Cseh himnuszt énekli.
Benne van a pakliban,hogy Prágában született játékos van a Szlovák mezben.
No és forditva is lehetséges. Itt is látszik a politika szakitotta szét az országot ,és a politika bábjai próbálnak igazságot szolgáltatni .

Bizony még két -három nemzedéknek ki kell halni közép európában,hogy demokratikusan is gondolkozzon egy egész nemzet. :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.