Járai Zsigmond a lemondását az MTI-nek azzal indokolta, hogy a gazdasági stabilitásról szóló, ez év január 1-jétől hatályos, új törvény a korábbinál jelentősebb feladatokkal látja el a Költségvetési Tanácsot, és ezek elvégzése számára olyan helyzetet teremt, amely egyéb - a köz- és a magánszférában ellátott - funkcióival összeegyeztethetetlen.

Járai Zsigmond úgy látja, hogy Magyarország 2012. évi költségvetése jelentős előrelépés a korábbi évek fegyelmezetlen, laza költségvetéseihez képest, a kitűzött célok helyesek és reálisak, a kormány gyorsan alkalmazkodott a folyamatosan romló külgazdasági környezet által diktált nehéz körülményekhez. Ezt a véleményt az Európai Unió 2011. decemberi jelentése is alátámasztotta.

Az azóta eltelt néhány hétben jelentős változások álltak be az európai és a magyarországi pénzügyi helyzetben, amelyek kezelése - fennmaradásuk esetén - újabb kihívásokat fog jelenteni a gazdaságpolitika számára. A költségvetésben lévő tartalékok egy bizonyos szintig megfelelő fedezetet jelenthetnek a gazdasági helyzet romlásából származó feszültségek kezelésére. További romlás esetén azonban szükség lehet a költségvetés további korrekciójára is, amelyre véleménye szerint a kormány elkötelezett.

Járai Zsigmond elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök kérésére továbbra is elmondja véleményét a gazdaságpolitika alakulásáról, ha arra a kormány kéri.

A köztársasági elnök a testület új elnökévé kedd délelőtt nevezi ki Kovács Árpádot, az Állami Számvevőszék korábbi vezetőjét, a Magyar Közgazdasági Társaság elnökét.

MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Vagy lemondatták...mert gúnyolta Orbánt ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
senkifia68
Mielőtt még nagyon el kezdenétek hisztizni! Már megint lemaradtatok lényegről és csak egy margóra írt híren csámcsogtok!

Világgazdaság - online
2012. 1. 5. 14:40
A Magyar Nemzeti Bank és a PSZÁF összeolvasztásának terve kapcsán elemzők nem tartották kizártnak, hogy Járai kerülhet az összevont intézmény élére. A Nomura elemzője, Peter Attard Montalto decemberben úgy vélekedett, az egyesített új intézmény élére esélyes jelölt lehet Járai Zsigmond, a jegybank jelenlegi elnöke pedig lemondhat az MNB-törvény életbe lépése után.

"A háromtagú Tanácsot a 2008 végén az Országgyűlés által elfogadott LXXV. törvény alapján hozták létre, amely a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött megállapodás része volt. A testület tagjait 2011 elején lecserélte a jobboldali kormány, jogkörét megkurtítottát, apparátusa pedig megszűnt.

. "Járai Zsigmond egyben az Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsági elnöke is, amely pozíciót szintén betölti."
szaboria1
@senkifia68: Te pedig arra nem figyeltél mit nyilatkozott már a múlt héten.
marlin2
@szaboria1: Anyúú!! Kezdődik!! :)))
Ez a Járai talán mégse akkora marha(!), ha már észrevette, hogy nem lekvár van a palacsintába!! :))
Dr. Akula
A senki cucusnak igaza van, lesz itt még Járai főnökség, nem is kell rá sokat várni! Kapják be!!!
51kacsa
MAjd elválik a szar a májától. Kiderül hamar, hogy menekülőre fogta, vagy csak helyet csinált az új állásnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.