Elveszítették a kiegészítő tevékenységhez kötődő adó- és járulékkedvezményeiket mindazon vállalkozók, akik a korábbi szabályok szerint nyugdíj mellett folytattak valamilyen kiegészítő tevékenységet, ám életkoruk nem éri el az öregségi nyugdíj korhatárát. Nekik január 1-től a szokásos szabályok szerint kell közterheket fizetniük.

Forrás: naplo-online.hu
Feltöltő: naplo-online
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
@lópicigáspár: Hogy is van ez? A parlamentben nem ülnek nyugdíjasok? Az ő jövedelmük nyugdíj+ képviselői díj. Vagy az egyikről lemondott önként?
lópicigáspár
@Kutyafüle: Nekik szabad és különben is a havi 1 millából valahogy csak ki nyögik a járulékokat!
Csizmás Kond
@lópicigáspár: A féllábát vagy az egyik lábának felét ...??
Pálinkafőző Rézüst
@Csizmás Kond: szerinted ez vicces volt? Kipróbálnád?
@Kutyafüle: a felvetésed érdekes...
kkalman
"...rövidesen tömegesen kényszerülnek visszaadni aprócska vállalkozásaikat. Könnyen megeshet, hogy a kistelepüléseken megszűnhetnek olyan szolgáltatások, mint a cipész, bőrdíszműves, szabó, fodrász, villany-, és vízvezeték-javítás (és a többi egyszemélyes vállalkozás)."
Igen, megszűnik papíron. Majd működik a fekete gazdaságban, ami nem adózik.
Éljen a fekete gazdaság elleni harc!
Bravó fityisz! Ez megint egy nagy nemzetmentő, adóbevétel növelő ötlet volt!
gabrella
Én konkrétan már ott tartok,hogy helyeslem a fekete gazdaságot. Ha mindent rendesen,törvényesen csinálsz - megszüntetheted nyugodtan a vállalkozásod.
Ha nem törvényes - talán nem halsz éhen - de ez sem biztos mert ilyen szinten a vállalkozás nem kifizetődő. Legfeljebb a szolgáltatásból lehet valamit összekaparni, de azt is elég sokan csinálják és nem kifizetődő.
Az egész adórendszert el kéne törölni és éljen mindenki ahogy tud. Majd csak éhen halnak a politikusaink is egyszer ha nem lesz kit kirabolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.