A 3 ezer öngyilkos hitelesekért itt vannak a felelősek!

Forrás: halasztelekma.hu
Feltöltő: batukán
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

batukán
Remélem nagy port kavar, ennyi pofátlanságot, mint ami ide van írva, tényleg felháborító!
Ez csak az állam együtt működésével és hallgatólagos bele egyezésével mehetett. Azért nem mentek vérharcra a bankok, mert még az adón kívül óriási haszonra tettek szert! Vagyis, nem az a hibás, aki hitelt vett fel, hanem akik tisztességtelen módon járnak el velük szemben!
gabrella
Hogyan lehet érvényesíteni ezen jogunkat?
dr. prédikátor
Óriási csalás…

…Ezt nevezik az évszázad csalásának.. Az, amibe bele rokkannak a magyarok…

Volner János jobbikos képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján a következő szavak hangzottak el: "a PSZÁF adatai szerint a bankok mintegy 1626 milliárd forintnyi hitelt vettek fel eurón kívüli valutában, ugyanakkor több mint 7600 milliárd forintnyi hitelt helyeztek ki. Vagyis a bankok bizonyítható módon nem váltottak devizára forintot..."
Magyarán: a kihelyezett hitelek 80 %-a tulajdonképpen nem is volt egy pillanatig sem deviza alapú (svájci frank, jen stb.), hanem egyszerű forint hitelek voltak, amire ráaggatták a devizás elszámolás külső mázát, majd a megváltozott kamatok, árfolyamok, és kockázati felárak alapján elképesztő profitot akartak bezsebelni rajta…
És mindezt egy hatalmas csalásra alapozva...
Mert ezt nem lehet más szavakkal illetni. Ez bizony csalás a javából. Méghozzá társadalmi méretű, sőt valószínűleg európai méretű (más országokban is ugyanez folyt)! Vagy nem is tudom milyen kifejezést kellene alkalmazni arra, amikor meghamisított adatok alapján a nagyjából 6000 milliárd forintnyi (7600-1600=6000) deviza alapúnak álcázott hitelből a törlesztőrészletek indokolatlan felduzzasztásával kb. 9000-12000 milliárdnyi profitot akarnak zsebre vágni. És mindezt egy, már koldusszegényre züllesztett társadalomban!
Ha ez nem egy világraszóló köztörvényes bűncselekmény, akkor mi az?
Minek nevezzük azt, amikor egy vérlázító hazugság alapján egymillió koldus-egere családot akarnak megrövidíteni és még kitüntetést is várnak érte?
Kutatok a magyar történelemben, hogy volt e már hasonló méretű csalási-lopási művelet, de amiket ismerek (A Nagy Lajos korabeli arany-panamáktól Szerencsés Imrén át a közelmúlt Postabank-BKV stb. botrányig) azok bizony méreteiben messze eltörpülnek ehhez képest. Tehát a szenzációsnak tűnő címünket szép szerényen akár az évezred csalására is módosíthatnánk.
Ugye sokszor emlegetjük azt, hogyha valaki egy tyúkot ellop, akkor börtönbe kerül, de ha egy...
Xman
@batukán: Az a helyzet, hogy az USA-ban már keményen megfogalmazta az FBI, hogy a válság kirobbanásában döntő szerepe volt azoknak a bankoknak, amelyek tisztességtelen magatartással, a hitelért folyamodó állampolgárok, a pénzügyi felügyeleti szervek és a piacok félrevezetésével tettek szert óriási profitra. Nem véletlenül indult el a "foglaljuk el a Wall Streetet" bankok és bankárok elleni mozgalom és érthető, hogy miért tud terjeszkedni a mozgalom világszerte és miért nő tagjainak száma naponta százezrekkel.

És az sem véletlen, hogy a végtörlesztés és a bankadó bevezetésének hatására a hazai bankok a kezdeti keménykedés után miért kezdtek el "adós segítő" ajánlatokat gyártani és miért nem áll mögöttük teljes mellszélességgel a EKB és az EU Pénzügyi felügyelete. Mert Ők pontosan tudják, ismerik az adóslenyúló módszer minden trükkjét, hiszen ők dolgozták ki!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.