Sokéves börtönbüntetést kért az ügyész az erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanpanamákkal és más bűncselekményekkel megvádolt Hunvald György volt VII. kerületi szocialista polgármesterre, országgyűlési képviselőre és Gál György volt szabad demokrata helyi politikusra vádbeszéde végeztével pénteken a Fővárosi Törvényszéken.

Gál Györgyöt sok százmilliós kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett vesztegetéssel, csalással, valamint hűtlen kezeléssel és hivatali visszaéléssel vádolják, és hasonló a vád Hunvald György esetében is. Az ügyész esetükben a törvényben rögzített büntetési tétel felső határának a középmértékét meghaladó szabadságvesztések kiszabását kérte, valamint a bűnszervezeti minősítés miatt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből való kizárást. A vádbeli minősítések alapján akár 10-15 év is kiszabható.

Emellett jelentős pénzmellékbüntetéseket és Gál esetében a 366 milliós vádbeli vesztegetési pénz elkobzását is indítványozta az ügyész, aki a vádlottak közül még többnek javasolt letöltendő szabadságvesztést, illetve felfüggesztettet például Szabó Zoltán volt szocialista politikusnak, aki ellen hűtlen kezelés és hivatali visszaélés a vád.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.