Az első találkozásom az utolsó is volt a pangasius nevű hallal, néhány falat után a kukában kötött ki, mert túl büdösnek éreztem. Most viszont a Heti Válasz arról ír, hogy nem csak büdös, de más gond is van vele, egy dokumentumfilm legalábbis arról szól, hogy szennyvízben élnek, döghússal etetik őket, ezután kerülnek nálunk az asztalra.

Forrás: gasztro-tv.hu
Feltöltő: Gasztro TV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kieran22
Bizony hogy büdös!!! Meg olyan vizes trutymós izé, ami azért omlik szét a szádban, mert szinte már folyékony... Én se eszek már ilyet
csikknorisz
Ettem már olyat, nekem semmi bajom nem volt vele.
kkalman
Nem tudom, ki írta a cikket, de előfordulhat a hazai bármilyen hússal is, hogy büdös. Akkor többet abból sem eszik ő finnyássága?
Gasztro TV
@kkalman: először persze én is azt gondoltam, hogy romlott lehet vagy valami más baj van épp azzal az egy darabbal, amit én kóstoltam, de nem csak én gondolom úgy, hogy ez a hal bizony mindig büdös, sokan írnak és beszélnek már erről.
Gasztro TV
egyébként igen, lehet hogy túl finnyás vagyok, de például miután az egyik hipermarketben kétszer egymás után vettem büdös csirkemellet, azután ott többé nem vettem.
Levendula
Azért nagyon bírtam, amikor a celebek főztek, aztán mondták hogy ők ezzel a hallal, - fonetikusan mondva pangáziusszal - kínálják a vendégeiket. Bravó!

"A szűk halketrecekben (állati és emberi ürülékek között) hatvan-nyolcvan cápaharcsa vergődik egy négyzetméteren. Az állatokat döghússal, dél-amerikai csontliszttel, génmanipulált táppal, szójahulladékkal, szerves szeméttel etetik. Egy pangasiushoz képest a tápos csirke fejedelmi ínyenc. A halakat antibiotikummal tömik, nehogy elpusztuljanak a fertőzött vízben, és kínai injekciókkal kezelik.

Felfedezték, hogy ha az ivarérett példányokat terhes nők vizeletéből kivont hormonnal oltják be, akkor a hal négyszer gyorsabban növekszik, mint természetes környezetében. Az olcsó hal mohó vámszedőinek ez sem elég: a feldolgozás előtt foszfáttal etetik az állatokat, a foszfát ugyanis megköti a vizet, így húszszázalékos súlynövekedés is 2elérhető fagyasztáskor. Azaz minden kiló hal csak 80 deka, a maradék vietnami víz."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.