Az első találkozásom az utolsó is volt a pangasius nevű hallal, néhány falat után a kukában kötött ki, mert túl büdösnek éreztem. Most viszont a Heti Válasz arról ír, hogy nem csak büdös, de más gond is van vele, egy dokumentumfilm legalábbis arról szól, hogy szennyvízben élnek, döghússal etetik őket, ezután kerülnek nálunk az asztalra.
Forrás:
gasztro-tv.hu
Feltöltő: Gasztro TV
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
9 hozzászólásarrow_drop_down_circle
De eltüntették?
Moderátor: miért?
"A szűk halketrecekben (állati és emberi ürülékek között) hatvan-nyolcvan cápaharcsa vergődik egy négyzetméteren. Az állatokat döghússal, dél-amerikai csontliszttel, génmanipulált táppal, szójahulladékkal, szerves szeméttel etetik. Egy pangasiushoz képest a tápos csirke fejedelmi ínyenc. A halakat antibiotikummal tömik, nehogy elpusztuljanak a fertőzött vízben, és kínai injekciókkal kezelik.
Felfedezték, hogy ha az ivarérett példányokat terhes nők vizeletéből kivont hormonnal oltják be, akkor a hal négyszer gyorsabban növekszik, mint természetes környezetében. Az olcsó hal mohó vámszedőinek ez sem elég: a feldolgozás előtt foszfáttal etetik az állatokat, a foszfát ugyanis megköti a vizet, így húszszázalékos súlynövekedés is 2elérhető fagyasztáskor. Azaz minden kiló hal csak 80 deka, a maradék vietnami víz."
Új hozzászólás