Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint még nagyon a kampány elején járnak, de „a váratlan visszalépésekben a legnagyobb előélete Karácsony Gergelynek van″. 

Vitézy Dávid a Szabad Európa Rádió adásában többek között arról is beszélt, mi a véleménye Karácsony Gergely kijelentéséről, mely szerint Szentkirályi Alexandra visszaléphet a főpolgármesteri versenyben – írja az Index.

Itt a nagy fordulat – Karácsony Gergely visszalép a főpolgármester-választáson?

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt. Fotó: Wikipedia

A közlekedési és városmobilitási szakértő úgy látja, a Fidesz nem tudja megnyerni a júniusi főpolgármester-választást, de a visszalépéssel a saját későbbi közgyűlési pozíciójukat is veszélyeztetnék. Vitézy Dávid (Karácsonnyal ellentétben) nem számol azzal a forgatókönyvvel, hogy Szentkirályi Alexandra idő előtt kiszállna.

Mint mondta, még nagyon a kampány elején járnak, de „ebben a hármas mezőnyben a váratlan visszalépésekben a legnagyobb előélete Karácsony Gergelynek van”. Vitézy Dávid felidézte, hogy Karácsony Gergely a 2022-es választásoknál „a teljes ellenzéki szavazótábort cserbenhagyva” lépett vissza Márky-Zay Péter javára.

"Én el tudom képzelni akár azt is, hogy ő visszalépjen ettől a versenytől"

– fogalmazott Vitézy Dávid.

Megjegyezte, a főpolgármesternek el kellene döntenie, hogy a budapestiek többségének vagy Gyurcsány Ferencnek szeretne megfelelni. Hozzátette, jelenleg a Facebookon zajlik az egész várospolitika, így emiatt

„alig tudunk valamire rámutatni, hogy mi történt az elmúlt öt évben”.

Szerinte Karácsony Gergely a 2026-os országgyűlési választáson is újra indul miniszterelnök-jelöltként.

Vitézy Dávid szerint sem részéről, s tudomása szerint az LMP részéről sem volt kapcsolatteremtési szándék Magyar Péter irányába.

„Magyar Péter egy deklaráltan országos politikai szereplő, aki új politikai ajánlatot próbál megfogalmazni a maga szempontjából az ország választóinak. Én épp azt képviselem, hogy ne az országos politikából vezessük le a Budapest-politikát. Tehát én nem kérem az ő támogatását, nem működünk ilyen tekintetben semmilyen formában együtt, nem is ismerem őt személyesen”

– fejtette ki Vitézy Dávid.

Forrás: Index

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Hogy lehet a cimben igy kiforgatni a cikkben foglaltakat? Persze érthető- jó korán el kell kezdeni kavarni a x@rt, a fideSS hazug szája ize szerint.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vitriol
Az index és a propeller összefogott és ezt a hazugságot híreszteli! Nem lesz itt se kis, se nagy fordulat, még kérdőjellel se! A hiteles újságírók /egyre kevesebben vannak/, nem folyamodnak ilyen gyalázatos átveréshez!
vitriol
@Pálinkás Pál: Te bárkit elfelejthetsz, de Budapest letette a garast Karácsony mellett és mi nem csinálunk segget a szánkból! Karácsony az eddigiekhez képest bizonyított, és bármit ígér a fideszes vitézy, nem dőlünk be neki. Épp elég szörnyűséget szenvedtünk már el a fidesztől!
Pálinkás Pál
@vitriol: no,...sorold azt a sok jót, amit a zöldbuzzancs tett budapest érdekében..!..ott lenne a helye a másik kettő mellett a dögkútban...
kereső
Nem is tudom kinek a "javára" lépne vissza KG. Csaknem saját magára gondol vitézy?? Merthogy a nyilasok kivételével minden parlamenti ellenzéki párt őt támogatja.
rücsü41
Most lépjen vissza Karácsony amikor kiderült hogy Vitézi szavahihetősége egy nagy nulla, amikor írat ellenesen próbálja másra kenni a BKV-nál a metrófelújítás kapcsán kifejtett "áldásos " tevékenységét?Dávid, kiderült rólad, hogy vagy nincs emlékezőképességed fiatal korod ellenére, vagy nem mondasz igazat, röviden hazudozol csak hogy mást lejárass!Ha Tarlósnak nincs igaza cáfold meg iratokkal , úgy ahogy Tarlós bizonyította az igazát!Ha nem teszed , akkor egy közönséges szélhámos vagy.Így akarsz főpolgármester lenni, nyilvánvaló hazugságok árán?Nem kellene ezt az utat járnod.
balos
@rücsü41: Mit vársz a rokonok fattyától?Ez is a fideSS faszán cocializálodott,mint a többi szervilis volt mszmpöcs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.