30 ezer banki visszavett autó nagyon sok. Ennek nagy része most is a hitelintézetek telepein parkol, számuk a fizetésképtelenné váló tulajdonosok számával nő. Egy részük maximum három-négy éves, mégis lelakott állapotban van. A tulajdonosnál töltött utolsó napok nyomait viselik, akinek sokszor már arra sem volt pénze, hogy lemosassa és kötelező szervizekre vigye.

Forrás: totalcar.hu
Feltöltő: Január
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Mindig azt mondtam, hogy a hitelben való autóértésítésben a kereskedő is érdekelt volt. Eddig ilyesmiről még nem is olvastam sehol, most itt a bizonyíték, miért is csak hitelre értékesített a kereskedő autót ezelőtt 4-5 éve. Csak erről még eddig nem beszéltek...nyilvánosan...
Tehát egy újabb "sáros" csoport a hitellel való eladósodásban.
darwin
@Január: A bankok merev álláspontja is bűnös a dologban.Ez pont olyan,mint amikor a boltban szavatosság közeli a hús.Ha a kereskedő még fel is emeli a romlandó hús árát,akkor soha nem adja el.A bank olyan hülyeséget csinál,ha az ember megcsúszik a részlettel,akkor felmondja a szerződést,és egy összegben kéri a maradék kölcsönt.Ahelyett,hogy valami kompromisszumra törekedne.
Január
Mostmár a cikk szerint "törekvésnek" lehet nevezni azt, ha valakinek kezd gondja lenni a törlesztőrészletek fizetésével, akkor jó, ha jelzi a banknak időben, s akkor keresnek valamilyen mind két fél számára elfogadható megoldást. Aztán, hogy ez hogy működik a gyakorlatban azt nem tudom., de nem is szeretném megtudni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.