Megváltoztatták az elsőfokon született döntést, a korábban nemi erőszak miatt hat évre ítélt színészt másodfokon két rendbeli személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt négy év hat hónap börtönre ítélte a Fővárosi Törvényszék.

Damu Roland az ítélet kihirdetésekor megmerevedett abban a pózban, amiben volt – írta a Velvet helyszíni tudósítója. Másfél millió a bűnügyi költség, Damunak egymilliót kell fizetnie, emellett 5 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is.

A bíróság jogerős döntésével megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly szeptemberben hozott elsőfokú ítéletét. Első fokon hat év börtönre ítélték és hat évre eltiltották a közügyektől a sorozatszínészt, akit akkor súlyos testi sértésben, erőszakos közösülésben és személyi szabadság korlátozásában találtak bűnösnek.

Az ítélethirdetés előtt a PATENT egyesület, Karsay Dorottya és több külföldi is tüntetett "a tisztességes bánásmódért" és Damu ellen a bíróság épületénél.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Don Marcus Hibiscus
Van nála híresebb gazember is.Nem is egy,ők mikor jönnek? :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zolee75
Sthol Buci 6 honapot ült.Neki sem az első volt.szal igen érdekes a döntés.Lehet kevés pizt adott ??
szaboria1
@Zolee75: A kettőt ne mosd össze Sthol nem verekedésért ült. Tudni olyanról aki halálos balesetet okozott szintén drogosan és mégsem ültették le. Császár Előd 100000.-ft pénz büntetéssel megúszta.
sólyomszem
@szaboria1: Azért van igazság Zolee75 hsz-ban. Attól, hogy Császár Előd pénzbírságot kapott csak, Damunak arányában túl súlyos a büntetése. Stohl egy szabadlábon járó pokolgép, csak a "szerencse" hozta, hogy nem halt meg senki és ő is visszaeső. Utálom a magyar jogot! Damunak is persze felelnie kell.
szaboria1
@sólyomszem: A két esetnél a jog is különbséget tesz. Abban van igazság, hogy Sthol is többet kaphatott volna de sajna még akkor sem annyit ,mint most a Damu. Ugyan is egy halálos közlekedési balesetért általában 3 évig terjedő ha tömeges a halottak száma akkor emelik az éveket.
piszkos 12
Ruttner ügyvéd most lépni fog. És fordulat lesz csajszi is félre vezette a bírókat. . Egy ilyen ügye van és nincs Magyarországon egy kicsit fura az egész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.