Megváltoztatták az elsőfokon született döntést, a korábban nemi erőszak miatt hat évre ítélt színészt másodfokon két rendbeli személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt négy év hat hónap börtönre ítélte a Fővárosi Törvényszék.

Damu Roland az ítélet kihirdetésekor megmerevedett abban a pózban, amiben volt – írta a Velvet helyszíni tudósítója. Másfél millió a bűnügyi költség, Damunak egymilliót kell fizetnie, emellett 5 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is.

A bíróság jogerős döntésével megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly szeptemberben hozott elsőfokú ítéletét. Első fokon hat év börtönre ítélték és hat évre eltiltották a közügyektől a sorozatszínészt, akit akkor súlyos testi sértésben, erőszakos közösülésben és személyi szabadság korlátozásában találtak bűnösnek.

Az ítélethirdetés előtt a PATENT egyesület, Karsay Dorottya és több külföldi is tüntetett "a tisztességes bánásmódért" és Damu ellen a bíróság épületénél.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Don Marcus Hibiscus
Van nála híresebb gazember is.Nem is egy,ők mikor jönnek? :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Don Marcus Hibiscus
Van nála híresebb gazember is.Nem is egy,ők mikor jönnek? :)
gabrella
Ez a ló másik oldala. Legtöbbször semmit nem kapnak a hasonló tettekért,most meg példát statuáltak.
Azért ez nem embert ölt!
Vazul néni
Egy biztos, én nem fogok sírni utána...
4,5 év bizony hosszú idő, majd szenzáció lesz, amikor bevonul, meg ha kijön, a köztes időben meg szépen lecsendesedik a történet, lesz bőven ideje gondolkozni, szerelmetes Juliskája meg elmegy ha esze van.
Aztán meg ha kijön, a kutya nem lesz rá kíváncsi, se a szinkronra, se a művészetére, na onnan lesz majd szép felállni.
Atha
Kemény a sztori. Tényleg szaladgál nálánál sokkal nagyobb gazember szabadlábon, de hát magának kereste a bajt. Innen lesz szép felállni.
gabrella
A büntetés nincs egyenlő arányban a bűnnel.
zsolti
el kellett volna neki is zarándokolnia apácazárdákba, leánykollégiumokba, mindenfelé osztani az észt, vezekelni, mint ahogy a Stohl is tette... plusz egy médiakampány a fókuszban, minden este egy riport arról, hogy épp hányat fialt a kutyája, és mindjárt megenyhült volna a bíró szíve.
senkifia68
@gabrella: Hát még ha ismered a történet részleteit. Nem védem Damut, mert megérdemli!
Agresszív pöcs. De a csaj aki feljelentette sem almáspite, lett volna néhány kényelmetlen kérdésem a tárgyaláson!
gabrella
@senkifia68: Én a Damu helyében feljelenteném provokálásért. Igenis kiprovokálta bármit tett is vele a Damu mert ha előzőleg már adott neki egy-két pofont, akkor csak azért is ment vissza hozzá,hogy kieszközölje magának a többit.
Felhergelte a gyereket erre a tettére.
senkifia68
@gabrella: Én a vallomásában azt olvastam, hogy Damuval akkor már szakított és új barátja volt.
Damu felment hozzá bocsánatot kérni, és összevitatkoztak. A vitát aztán Damu lakásán folytatták, mert nem akart haraggal elválni és Damu akkor támadt rá!!!
Remélem az új barátja le is köpte a történtek után!!!
gabrella
Nem enged a propeller linkelni, de a Baon.hu-n van egy cikk a kiskunhalasi arab származású gyógyszerész milyen szadista módon erőszakolta meg alkalmazottjait és első fokon csak 4 évet kapott.
Damu hozzá képest egy finom úriember.
Megkérdezném a két bírót,hogy nem Magyarországon végezték mindketten a jogot és nem ebben az országban dolgoznak mindketten???
Egy kérdést megérne!
bosszants
No azt hiszem kettő dolog fogja éltetni Damut és az egyiket biztosan meg is teszi:
a libát és a bírót el fogja tenni láb alól!
Csak a bosszú lehet az ami kibíratja vele a börtönt és ismerve a fajtáját le merem tenni egy havi ellátmányom az emberölésre!
gabrella
@bosszants: Én nem az a "fajta" vagyok de az ő helyében engem is az éltetne.
malacka
Kedves gabrella!

"Megkérdezném a két bírót,hogy nem Magyarországon végezték mindketten a jogot és nem ebben az országban dolgoznak mindketten???" - a bűntetési tételek tól-ig intervallumban vannak meghatározva, és sok körülményt kell vizsgálni hozzá, de azon belül a bíró(ság) dönti el, végül mennyit ad.

Hogy mennyire volt igazán súlyos a történet csak és kizárólag az a két ember tudja valójában, akik ott voltak.
Egy munkatársamat 4 évig verte a férje, nem gyengén, mindebből semmit nem vettünk észre.Vagy amit igen, azt csak utólag tudtuk be annak ami...Sajnos vannak olyan dolgok, amik bár hihetetlenek, mégis megtörténtek.

Nem védem vagy pártolom egyiket sem, de az tény, hogy Roland több húzásával adott okot arra, hogy kevésbé legyen szimpatikus az embereknek, bár én cak egy kirohanását láttam egy főzős műsorban, de az is elég volt, hogy megállapítsam a véleményem.

A másik ami még a véleményem, hogy azt mondjuk: sokan vannak, akik ennél rosszabbat is tettek: egyrészt, valahol el kell kezdeni, Császár Előd megúszta, Stohl azért mégiscsak kapott már valamit, ő meg most még inkább.Én ezt inkább pozitív lőre lépésnek gondolom, és arról sem beszélve, hogy egyre több tényleges életfogytig tartó ítélet születik.

Hogy kinek mennyire volt a súlyos amit tett, azt pedig csak az tudja igazán, akivel tették.Nyilván, ha valamelyikőnk lányával tette volna amit, akkor az életét si követelnénk, arról nem beszélve, hogy nincs az az ok, amiért verekedni kell, de sajnos emberek vagyunk...
gabrella
@malacka: Én a 80-as években azért váltam el a férjemtől mert megpofozott. De nem mentem vissza soha többé hozzá, pedig számtalanszor könyörgött.
Van azért annak is felelőssége aki mindig megvereti magát.
malacka
Biztos igazad van, de egy nem egyformák az emberek, nem mindenki olyan erős mint te.Kettő nem mindenkinek olyan a háttere, hogy csak úgy el tud menni.A damu nője persze nyilván megtehette volna.De a kolléganőm, akinek nincs családja,van három gyereke, egy nyomorult fizetése, mehetne albérletbe, a bizonytalanságba, nem ugrál olyan könnyen a gyerekei miatt sem.

Nem hiszem, hogy joga van bárkinek úgy ítéletet mondani bárki felett, hogy nem ismeri a teljes körülményt. Márpedig sokszor akkro sem biztos, hogy mindent tudunk, amikor azt hisszük, hogy igen...
malacka
Ezen kívül azért, mert valaki nem elég erős, vagy akármilyen oknál fogva nem képes kilépni egy olyan kapcsolatból, még nem ok arra, hogy verjék.
bosszants
@malacka: Csak véleményt szabad mondani!
Nem ítélkezni mert arra fizetett bíráink vannak.
glycerin
Az mindig segít bizonyítani az ember igazát, ha csapkod, toporzékol és kiabál.
malacka
szerintem én nem ítélkeztem, épp azt mondom, hogy elég erős kifejezés szerintem ilyet leírni, hogy verette magát, és megmagyarázni, hogy ki mit tehetett volna...de ha ez ítélkezés,akkor mea culpa, nyilván én vagyok tévedésben.
szaboria1
Az ítéletben az is benne van más cselekményeket is figyelembe vett a bíróság. Emlékezni kell a TV 2 bulija után egy tv dolgozót is pofon vágott mert állítólag az Ő általa hívott taxijába akart beszállni.
gabrella
@malacka: Ha valaki, én a verést maximálisan elítélem. Én a gyerekemet sem vertem soha.A verés nem meggyőzés és én akkor vagyok elégedett ha be bizonyítom szóban az igazamat.
De ebben az esetben (védeni sem akarom a Damut) nagyon súlyos volt az ítélet,úgy,hogy nem is volt igazán bizonyított.
malacka
én,akit soha senki nem ütött meg,csak a közvetlen környezetemből tapasztaltak alapján, nem mást akartam kihozni a véleménye,ből, mint annyit, hogy szerintem nem lehet eldönteni igazán egyértelműen, hogy mit érdemelt volna, mert senki nem tudja igazából, azt sem, hogy valójában mi is történt.
gabrella
@malacka: Akkor szerinted a bíró se tudta igazából,csak megbüntette azt akit általában verekedősnek ítélnek meg?
szaboria1
@gabrella: Olvas egy kicsit utána hány nőt ütött már meg a Damu. Már volt elítélve amiért felfüggesztetett kapott. Gyereknek sem volt egy piskóta. Apja is be valotta heves természetű volt már gyereknek is.
gabrella
@szaboria1: Ja,hogy volt egy felfüggesztettje,bocsi ezt nem olvastam.De ha a gyerek olyan rossz,arról a szülő tehet.
malacka
gabrella: nem.nem a bíróról beszéltem.itt arról volt szó a kommentekben hogy túl sokat kapott,meg mindenki tudni véli, hogy mi történt valójában, és hogy kinek mit kellett volna tennie vagy nem tennie.
én erre írtam, nektek, nem a bíróságnak, hogy mégis mi alapján ítélitek ezt ti itt meg? egyszer azt irod, nem is volt bizonyított, most meg szerinted én vonom kétségbe a bíróság szaktudását.
hát épp én vagyok az, aki azt gondolja, hogy a damu azért kapta azt amit, mert ezt érdemelte.aki kiszabta, nyilván nagyobb rálátással így gondolta.
egyik pillanatban írsz valamit, másikban meg ugyan azzal vonsz kérdőre engem.
hagyjuk
malacka
és szerinted akkor mindenki hibás csak ő nem?a szülő mert a felnőtt, felelősség teljes gyerek rossz.a nő meg azért, mert verette magát.
én amit láttam a főzőműsorban, ott meg szitkozódott egyenes adásba, székeket hajigált, és mindezt csak azért mert nem ő nyert.
gabrella
@malacka: Lehet,hogy úgy tűnik védem Damut, nem,nem védem,bár lehet,hogy másnak ez jött le.
Én nem olvastam a felfüggesztettjéről és egy másik esettel összehasonlítva tartottam túlzónak.
Igazad van, nem tudjuk az igazságot.
szaboria1
@gabrella: Elvált szülök. Az apa beismerte teljesen az anyja ellen nevelte.
malacka
én nem tudom ki az apám, csak annyit tudok róla, full lakoholista.anyám is az lett amikor rájött, hogy elszúrta az életét.jó szar gyerekkorom volt, van egy öcsém. ő is full gáz lett. mondjuk a szülők felelőssége, pedig az ő apja más,anyám második házasságából.
én normális vagyok, tanultam,dolgozok, van lakásom.

akkor hogy lehet ez?nekem volt annyi eszem, hogy tudtam:ebből én csak úgy törhetek ki ha másképp élek.
biztos, hogy nagy felelősség van a szülőkben, anyaként is tudom.de egy felnőtt embernek van lehetősége változtatni az életén, ahogy gabrella te is meg tudtad tenni, hogy elhagyod a férjed.
damunak is volt egy ügye, két ügye, több ügye, volt elég lehetősége arra, hogy egyik után azt mondja, nem akarok tovább ilyen lenni.

az lehet kényszer, ha egy nő benne van egy rossz kapcsolatba, de az nem, hogy valaki igy viselkedjen.vagy ha ez kényszer,akkor pedig beteg.

a felfüggesztettet meg nem tudom mikor kapta, de az nem úgy van, hogy ha az idő alatt csinál valamit,akkor azt is le kell ülnie?
KöBüKi
Mostanság már meg kell gondolni kivel adja össze magát a fférfiembör! - mert csunyán megjárhatja.!!!
Láttam ezt a luvnyát,Én egy percre sem itélnék el senkit egy ilyen nőért.!!!
Nem kedvelem a Damut,de azért ez egy mocsokság!!!
Zolee75
Sthol Buci 6 honapot ült.Neki sem az első volt.szal igen érdekes a döntés.Lehet kevés pizt adott ??
szaboria1
@Zolee75: A kettőt ne mosd össze Sthol nem verekedésért ült. Tudni olyanról aki halálos balesetet okozott szintén drogosan és mégsem ültették le. Császár Előd 100000.-ft pénz büntetéssel megúszta.
sólyomszem
@szaboria1: Azért van igazság Zolee75 hsz-ban. Attól, hogy Császár Előd pénzbírságot kapott csak, Damunak arányában túl súlyos a büntetése. Stohl egy szabadlábon járó pokolgép, csak a "szerencse" hozta, hogy nem halt meg senki és ő is visszaeső. Utálom a magyar jogot! Damunak is persze felelnie kell.
szaboria1
@sólyomszem: A két esetnél a jog is különbséget tesz. Abban van igazság, hogy Sthol is többet kaphatott volna de sajna még akkor sem annyit ,mint most a Damu. Ugyan is egy halálos közlekedési balesetért általában 3 évig terjedő ha tömeges a halottak száma akkor emelik az éveket.
piszkos 12
Ruttner ügyvéd most lépni fog. És fordulat lesz csajszi is félre vezette a bírókat. . Egy ilyen ügye van és nincs Magyarországon egy kicsit fura az egész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.