Leállította Gyurcsány Ferenc 1984-ben írt szakdolgozatának keresését a Pécsi Tudományegyetem természettudományi karának dékánja. Geresdi István a pecsiujsag.hu hírportálnak azt mondta: az abban az évben végzett technika és biológia szakos tanárok szakdolgozatai megvannak az intézeti könyvtárakban, a volt miniszterelnöké azonban hiányzik közülük.

Geresdi István a portálnak elmondta: a diplomamunkát munkatársai hosszas keresés után sem találták meg, és mivel nem lát rá esélyt, hogy ezek után fellelhetnék, nem keresik tovább. Hozzátette, a szakdolgozat a katalógus szerint 1984-ben minden bizonnyal bekerült a biológia tanszékre, vagyis létezett, de ma már nincs meg, azt azonban, hogy mikor tűnt el, nem lehet megállapítani.

A Pécsi Újság hétfőn - azután, hogy Schmitt Pál plágiumügye miatt lemondott a köztársasági elnöki tisztségről - egy kommentelőre hivatkozva azt írta: egyes híresztelések szerint a nyolcvanas években Pécsett a KISZ vezető tisztségviselőjeként tevékenykedő Gyurcsány Ferenc úgy kapott főiskolai diplomát, hogy nem adott be szakdolgozatot.

A volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke erre reagálva kedden a Facebookon nyilvánosságra hozta a főiskolai és az egyetemi leckekönyvéről készült felvételeket. Ezekből az derült ki, hogy a tanárképző főiskolán a Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel adott be szakdolgozatot, és arra jó minősítést kapott. Gyurcsány Ferenc 1990-ben a közgázon A gazdasági társaságok és a tőzsde működése címmel adott le disszertációt; diplomájának minősítése jó, a dolgozatra elégséges és közepes értékelést kapott.

Wirsching Viktória, a DK kommunikációs igazgatója az index.hu kérdésére kedden azt mondta: a szakdolgozatok példányai Gyurcsány Ferenc birtokában vannak, de egyetemi évei óta már hatszor költözött, és "még mindig vannak olyan könyvei, amik Pécs óta dobozban vannak". Azaz a szakdolgozatokat elő tudja keríteni, de ez hetekig is eltarthat.

Schmitt Pál lemondása után politikusok szakdolgozatainak felkutatásáról cikkeznek a napilapok: a Magyar Nemzet szerint lavinát indított el Schmitt Pál kisdoktorija, a Magyar Hírlap szerint Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfő szakdolgozata is érdekes lehet, a Népszabadság pedig Orbán Viktor kormányfő szakdolgozatát próbálta sikertelenül fellelni az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar könyvtárában.

A miniszterelnök szakdolgozata szerdán olvashatóvá vált az orbanviktor.hu weboldalon. A kormányfő a honlapjára feltöltött dokumentumok alapján 1987. március 11-én, jeles eredménnyel védte meg Társadalmi önszerveződés és mozgalom a politikai rendszerben (A lengyel példa) című szakdolgozatát.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Állítólag otthon...de az is lehet máshol...
marlin2
Ha nem írt, akkor nem is plagizálhatott!! :))
vukkocska
Gumisont. Ha az enyémet keresné valaki nálam, nagy bukta lenne részemre. Fogalmam sincs, hogy hol van. A tanintézetekben biztos van egy példány, amit megvédtem. Hát van ilyen.
szaboria1
A pécsi egyetem is sumákol, mert minden átnevezett tanintézetnek a kiadott bizonyítványokról vezetett úgynevezett bizonyítvány naplót a levéltárnak kellett átadni. Az az az intézmény ami nem szűnt meg még annak is 50 év után a levéltárnak kell leadni az adott év naplóját.
bosszants
@vukkocska: El akarták lopni, hogy védeni kellett?
Csak nem járt arra Shit Pali?
guszty
@bosszants: Skicc Pali megígérte, hogy lesz másik:)
bosszants
@guszty: Igen, ismerős:)
Szegény Csöpi már meghalt, ahogy erkölcsileg ez a pali is!
nyanya001
Addig is amíg meglesz nem ártana megnézni
Matolcsiét is !
Bandita82
hát azért ezek már tényleg érdekes dolgok hirtelen eltűnt hihetetlen mik vannak
nyanya001
Végre !
Kell egy kis izgalom az embereknek, egyik részük drukkol hogy meglegyen,
aztán vannak akik drukkolnak, nehogy meglegyen ! :))))
darwin
A fiam szakdolgozatát én őrzöm,mert őt nem érdekelte.Nem lehetne megkérdezni ott is a kedves mamát,vagy a papát?
szaboria1
Igazad van tudod egy szakdolgozattal a zsebében rohangálnak úgy látszik egyesek szerint az emberek. Akik annak idején adtak a munkájukra azok könyv formájában beköttették. Mivel mi is költöztünk bizony ha most hirtelen kérnék a végzettségeimről igazoló okiratokat keresnem kellene a könyves polcon mert mikor kipakoltam a több ezer könyvünket nem is gondoltam rá hogy szükség lenne rá. A bizonyítványok régen elég volt nem kellet hozzá a szakdolgozat.
silber13
Én Tompika dolgozatára lennék rohadtul kiváncsi!
Csizmás Kond
@szaboria1: Költözött, elrakta...meglehet...de a fénykép róla hamar előkerült...vagy arra joban vigyázott ?
Szerintem is megvan csak szítja a feszültséget.
szaboria1
@Csizmás Kond: Cicuska a fényképeket általában az emberek elől tartják mert ugye azt még mutogatni is szoktuk.
Csizmás Kond
@szaboria1: Tudoménazt Ria, főleg a szakdolgozatokról készülteket...:)
szaboria1
@Csizmás Kond: Ne huncutkodj te is tisztába vagy az nem egy oldalból áll.
Csizmás Kond
@szaboria1: Kész átverés az egész, és ezt tudod te is...
Cat Buster
Qrbán Viktátor elrakatta az a papírt, hogy rettegett ellenfelét besározza!
szaboria1
@Csizmás Kond: Must ugratják a nyulat a bokorból!!!
Csizmás Kond
@szaboria1: ...és ha nincs nyúl csak bokor ?
szaboria1
@Csizmás Kond: Akkor bokor ugrók lesznek.
Bástya Elvtárs
Hadd legyek ez esetben egyszer tárgyilagos !!! Nem köteles az intézmény őrizni a Jeles (5) osztályzatúaknál gyengébb minősítésű szakdolgozatokat! Az utóbbiakat viszont örökre meg kell tartani, még ha jogutód intézmény jön létre akkor is!
Bástya Elvtárs
@patrióta: Á, nem ... Inkább Malájziában!
patrióta
@Bástya Elvtárs: Tudod a fontos dolgaimat én is OTTHON tartom, így lehet csak otthon hagyta izraelben!
marlin2
@patrióta: és a"többiek"!!
És az Orbáné miért csak most került elő??
Eddig tartott a "legyártása" vagy "schmittelése??
Az viszont biztos, hogy India sokkal messzebb van mint Izrael!!
patrióta
@marlin2: Nagyon igazad van! Lehet, hogy ormány viktor és társai is otthon hagyták!!!
vukkocska
@bosszants: ez úgy lett lekerekítve, mintha csak az övé tűnt volna el. Nyilatkozott az egyetem, hogy le szokták selejtezni a dolgozatokat, nem kötelező tartani. Schmittnek pechje volt. Az övét megtalálták. Csak azt nem tudom, hogy került ez terítékre 20 év után? :)
szaboria1
A szakdolgozat nem ad doktori címet . Az csak arra jó, hogy például felsőfokú végzettsége van akár pénzügyi, munkaügyi, könyvelői stb és ahhoz a témához írja.
bosszants
@vukkocska: Nem ismerem azt a munka menetet én csak autókat vezettem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.