Meglepő stílusban és kommentárokkal olvasta fel a híreket a Kossuth Rádió bemondója, Auth Magda húsvét vasárnapján – írja a HVG.

A hírolvasó többször belezavarodott a szövegbe, és hangos "nyugi, nyugi, nyugi" monológgal próbálta magát egyenesbe hozni. A rádió közleménye szerint "a korrektül megszerkesztett hírek a Kossuth Rádióban a hírolvasó rosszulléte miatt zavarosan és hibásan hangzottak el. A Magyar Rádió Zrt. vezetése megértést és elnézést kér mindazoktól, akiket akaratlanul is megsérthettek vagy megbánthattak az elhangzottak." Arról nem szól a közlemény, hogy mitől lehetett rosszul a bemondó.

A rádió hangtárából törölték a felvételt, itt azonban meghallgatható:



A hírek egyébként a keresztény ünnepi alkalmakról szóltak.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kikelet
Hallottam,és rendesen kiakadtam!S még elnézést sem kért! Majd fél perccel később egyik férfi kolléga olvasott fel,eközben Auth valakivel beszélt,melyet véletlenül bejátszottak.Fényes volt! Már rég készülök szóvá tenni:a Kossuth rádiót zömében idősebbek hallgatják,akik nem ilyen bemondói stilushoz vannak hozzászokva.Ajánlanám vezetőinek a régi bemondók gyönyörű,hibátlan!!,HANGSÚLYOS beszédét oktatni,elvárni.Mert mi elvárjuk!Ezért hallgatnánk a Kossuthot a kereskedelmik helyett.A hadarás,állandó bakizás,krákogás annyira felháborit, annál inkább is,mert a témákat,műsorokat szivesen hallgatnám.Ám sokszor ezért kikapcsolom a rádiót.Azt hiszem igy züllik le minden szép lassan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
adrenalink
@dr lópicigáspár: Lódoktor!:) Biztos vagy benne?:))
kikelet
Hallottam,és rendesen kiakadtam!S még elnézést sem kért! Majd fél perccel később egyik férfi kolléga olvasott fel,eközben Auth valakivel beszélt,melyet véletlenül bejátszottak.Fényes volt! Már rég készülök szóvá tenni:a Kossuth rádiót zömében idősebbek hallgatják,akik nem ilyen bemondói stilushoz vannak hozzászokva.Ajánlanám vezetőinek a régi bemondók gyönyörű,hibátlan!!,HANGSÚLYOS beszédét oktatni,elvárni.Mert mi elvárjuk!Ezért hallgatnánk a Kossuthot a kereskedelmik helyett.A hadarás,állandó bakizás,krákogás annyira felháborit, annál inkább is,mert a témákat,műsorokat szivesen hallgatnám.Ám sokszor ezért kikapcsolom a rádiót.Azt hiszem igy züllik le minden szép lassan.
Yeromos
Csak azt nem értem miért kell hazudni a hivatalos magyarázatban.
Ezzel a hazudozással a Magyar Rádió Zrt. vezetése rendesen lejáratta magát.
Miért nem lehet leírni, hogy egy dolgozó felelőtlen viselkedése miatt...stb.
Vagy a médiába már ennyire megszokták, hogy hazudni kell az embereknek?
zsolti
a közmédiában már csak ilyen alkoholisták és obersovszky-féle alákérdezők maradtak, a gerincesebbje rég elment inkább a mcdonaldsba krumplit sütni.
kkalman
Magdika siethetett valahová. Reggel hatra ennyire betolni, egy alkoholistának is becsületére válna. Az meg külön szégyen, hogy mikor már más olvassa a sporthíreket, még mindig lehet hallani a hablatyolását. Olyan az egész, mintha Auth Magdán kívül mások is emelkedett hangulatban lettek volna.
Dr. Akula
Lehet, hogy nem a Magdus volt zavaros, hanem a szöveg, amit fel kellett olvasnia! Érdemes meghallgatni, odafigyelve! Van egy csomó kavarás benne!
csikknorisz
Ugyan. Csak anyagot gyűjtenek a szilveszteri bakiparádéhoz. :)
Don Marcus Hibiscus
Szerintem meg mindenki be van rúgva,azért hallja úgy. :)
silber13
@zsolti: Obersovszky a talpig alázatosságával, seggnyalásával pillanatok alatt Untersovszkyvá alázta önmagát! Piha!!!
kamazuka
@kikelet: Nem tartozom az idősek csapatába,de rendszeresen hallgatom hajnali órákban
a kossuth rádiót.
Szó se róla a dadogás és bakizgatás nem újkeletü,de szó ami szó a rádió patinájának súlyosan árt,szerintem ,hogy olyan bemondók jelentek meg a színen,kikkel egy Kazinczy versenyre,még véletlenűl sem neveznék be.régebben ez a színvonal elképzelhetetlen volt.
aborisz
Szerintem Szani elvtárs betegebb volt a parlamenti felszólalásnál!
Dr. Felipe
Én nem csodálkozom hogy bekattant mikor minden nap a hazugságokat kell beolvasnia. Bizony ez stresszes meló, nem bírja mindenki agyilag. Réldául peti bohóc bulvárkacsának megy a hazudozás folyékonyan de nem mindenki alkalmas erre.
zsolti
a híradóban is azt mondták, hogy "rosszul lett". nem tudom, de szerintem ha valaki hirtelen rosszul lesz, akkor örül ha magánál tud lenni, nem pofázik tovább kedélyesen mindenféle vicceskedő hülyeséget...
silber13
@aborisz: A parlamenti léhűtőknek nagyon nem erőssége a normális, érthető besszéd, hadarás, makogás, érthetetlen fogalmazás ráadásul magyar nyelven, döcögős olvasás, szóval, ami szem szájnak ingere. Más kérdés, hogy nem tartozik a munkaköri kötelességeik közé, elvégre nem profik,sőt némelyek amatőrnek is pocsékok.
kikelet
Kamazuka: igaza van,helyesen úgy kellett volna fogalmaznom,hogy széles korosztály hallgatja éjjel-nappal.Ez egy olyan adó,amelynek"tartásának" kellene lenni,bármilyen szelek fújnak is.
Az MTVA-nak üzenem:ha hallgatott volna,bölcsebb maradt volna! A hallgatóknak elég lenne annyi,hogy "a történtekért elnézést kérünk,és az ügyet kivizsgáljuk." Nem vagyunk már gyerekek,tudjuk hogyan beszél egy beteg,amikor hirtelen rosszul lesz.Ha beszél egyáltalán.S a legkevesebb ezután csak az lehet,hogy elküldeni miután "felépül".Nagyon sok,értelmes,tanult,dolgozni akaró fiatal van ebben az országban.
soljanka
@kikelet: Én Kurucz Pétertól voltam kiadva évekig. Az Rtl-nél kezdte, aztán ment az ATV-re, és közben a Slágernél is olvasott hírt. (mindig elkapcsoltam)
Egyszerúen hallgathatatlan volt! A magyar nyelv minden létező szabályát megsértette és mégis alkalmazták. Szerencsére rég nem hallottam.
soto
Akárhogy is volt, ez a kis intermezzo lényegtelen a bemondónő munkásságában. Az elektronikus médiumok elképesztő hatékonysággal rombolják a szép magyar nyelvet. Szerencsére vannak még kifogástalan magyarsággal beszélő személyiségek, mint például Auth Magda, Varga János, de már nem a minőség a jellemző. Mostanában olyan tehetségtelen, beszédhibás szerkesztők, tudósítók, riporterek szólalnak meg, akik Körmendy László, Bőzsöny Ferenc idejében nemhogy a mikrofonig, de a Magyar Rádió vagy a Magyar Televízió portájáig sem jutottak volna el.

Auth Magda nagy érték. Vigyázzon rá a Magyar Rádió! Szép orgánummal, mintaszerűen beszél: a mondatvezetése jól ível, a mondat értelmének megfelelően hangsúlyoz és ritmizál, a dallamvezetése kifogástalan, a modulációja tökéletes, a hangképzése tiszta. Még bakikkal teletűzdelve is jobb, mint az exibicionista „médiasztárok”, akik magyar szavakat darálnak, de nem magyarul beszélnek. Auth Magda beszéde zenél. A hangja úgy szól, mint egy Steinway, amikor Kocsis Zoltán zongorázik. Egy baja van: keveset szerepel a legszínvonalasabb médiumban, a Bartók Rádióban. Pedig a szakmai csúcsteljesítmény az, amikor Auth Magda a bemondó és Bősze Ádám a műsorvezető.
kikelet
@soljanka: Tőle én is már a kezdetektől.Sokszor már azon gondolkodom,lehet,velem van a baj! Nem értem meg a szöveget,ha nincs pont a mondat végén,és nincs pillanat szünet,ahol kell.Ilyenkor leragadok az értelmezésnél,mintha idegen nyelvet próbálnék forditani.Dehát én még abban az időben tanultam a magyart,amikor azt igényes,szigorú tanárok tanitották,és számon is kérték.Talán ez is közrejátszik abban,hogy büszke vagyok az anyanyelvemre!
kikelet
@soto: Köszönöm a Neveket ! Körmendy László,Bőzsöny Ferenc! S volt még egy hölgy-akinek a neve nem jut eszembe/ez nem az ő hibája!:) / A hangjuk a mai napig a fülembe cseng. Ők az etalon! Lehetne tanitani.
gibgab
Kedélyes rosszullét. Van ilyen. Jobbulást!
Egyébként szakmailag valóban kiváló. Emberileg? Hát, az már kérdéses.
Igazsagoszto
Véletlenül Húsvétkor. A böjt végét keményen ünnepelhette a hölgy.
Más munkahelyen ilyenkor szonda, és pozitív esetben azonnali kirúgás, itt inkább
elmismásolták az ügyet...
silber13
Egészen biztos, hogy részeg volt? Látta valaki ott volt valaki, a negatív cikkírók közül, vagy cak a beidegződés íratta velük az "azt mondják,azt olvastam, olyannak tűnt, úgy hallottam, stb" kifejezéseket! Elképzelhetetlen a rosszullét, és nem pia okán? Hát az ilyenek lépnek át az utcán egy felbukó emberen, könnyedén mondva: Ah! Biztosan részeg! Pedig közben baj lehet az illetővel, nagyon nagy baj.
dr. prédikátor
@silber13: Egyetértek veled.!!!A negatív véleményt alkotók közül hányan voltak ott??Hányan látták hogy ivott?vagy fizettek neki???
De ugye legjobb öröm a káröröm!!!
silber13
@dr. prédikátor: igazad van Atyám! Talán helyesebb lenne, ha a gonoszkodók a gondolkozás párnájára hajtanák fejüket és az elmélkedés transzszerű állapotába jutnának.
patrióta
@silber13: Én úgy tudom, hogy meghalt szegény! Reggel mondták a hírekben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.