A középszintű magyarérettségi helyes megoldásait máris ellenőrizhetik a Hír24-en a diákok. Kedden 13 óra után a matematikapéldák helyes eredményeit is közzétesszük.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Beteg agyú firkász! Ki dönti el, hogy egy érettségiző diák miről milyen véleményt formál?? Ez KATASZTRÓFA!!!
darwin
@silber13: Ugye te is régen érettségiztél ?! Én is.Azért nem tudhatod,hogy jelenleg szövegértésből is kell vizsgázni./ált.isk.4.oszt tananyaga lenne,ha nem használnának ilyen szavakat,hogy "antológia " ...stb./
Zsoel
Röhejes ez az érettségi.
A szövegértés eleve vicc. Egy nyelvvizsgánál még elmegy (idegen szövegből magyar kérdésekre magyarul válaszolni), de hogy egy 18 éves (papíron) felnőttkorú ne értsen egy ilyen szintű magyar szöveget, ez már önmagában is nonszensz feltételezés (vagy ha nem, akkor az meg az oktatásügyet minősíti).
Camus A pestisét ugyan nem ismerem, mert nem tanultuk, de a Tetemre hívást még most is tudnám elemezni, ha elolvasnám, a Tanár úr, kérem!-ből pedig Steinmann és "a rossz tanuló" esete annyira közismert szöveg, hogy kapásból is el tudnám mondani a tartalmukat, szó szerinti idézetekkel, és az összehasonlításuk sem okozna gondot. Pedig kb. 10-12 éve, vagyis durván pont az érettségim óta nem olvastam azt a könyvet.
silber13
@darwin: ne haragudj, nem erre gondoltam, hanem a vers elemzésére! A "tetemrehívás" mondanivalója érthető így is, úgy is! Nemde? Mondhatni, egy eszelősen szerelmes, gyenge idegzetű srác cselekedetének, avagy egy meggondolatlan, kihívó viselkedésű lány ostoba javaslatának!
darwin
@Zsoel: @silber13: Camus Pestise önmagában is megér egy misét.A hetvenes években érettségiztem,több mint 20 "kötelezően ajánlott " művet kellett elolvasnunk Voltertől Utassyig.Az olvasni nem szeretők miatt pedig betette a tanárnő Szilvási Lajost.Tudta,hogy egy kis szex elindítja a fantáziánkat.
Zsoel
@darwin: Nekem Szilvási nem jött be. Az Albérlet a síp utcábant meg A némát olvastam, meg még két másik regényt, amelyeknek nem emlékszem a címére, aztán ennyi elég is volt belőle. Utassyt alatt Utassy Józsefre gondolsz? Őt nem ismerem. Ennek A pestisnek meg utánanéztem, hát a leírások alapján tényleg nem olyasmi, amit mindenáron el szeretnék olvasni. :)
darwin
@Zsoel: Tudod a hetvenes években tűzzel-vassal irtották a kicsit is szexis / nem szocialista embertípus/ könyveket.Az ofőm egy szexmániás öreg csaj volt,aki ki is mondta amit gondolt. Utassyt is ő hívta meg egy rendhagyó osztályfőnöki órára.Berkesit,Szilvásyt is ő ajánlotta,mert tudta,hogy az erotikus tartalma miatt elolvassa az is aki mást nem olvas. Nem mai szemmel kell nézni ezeket a regényeket, amikor órákig nézhet pornót a gépen az ember gyereke tizenévesen,hanem az akkori lehetőségekhez képest.A pestis akkor a legjobb,ha van egy önfeláldozó,jól olvasó ember,aki felolvassa.Mint a Micimackót.Felnőtt fejjel is élvezhető ,ha nem magad olvasod és nem az akcióra vársz.
Zsoel
@darwin: Furcsa, mert amennyire én emlékszem, Szilvási kerülte az egyértelmű szexuális együttlét bemutatását a regényeiben, sőt direkt húzta az olvasó idegeit azzal, hogy már majdnem megtörtént a dolog, minden adott lett volna hozzá... de aztán mégsem (lásd: Balázs és Kisjutka). Bár abban kétségtelenül igazad van, hogy például dr. Kelemen András nem a szocialista embertípus mintaképe: diplomás (értelmiségi), Opel Rekordot, tehát nyugati gyártmányú kocsit vezet, ráadásul egy alkoholista, és pofátlanul a legjobb drága konyakokat issza. :)
De hát ha annyira durvák lettek volna ezek a könyvek, hogy nem bírták volna el a szocialista pártállami vezetés gyomrát, akkor egyszerűen betiltották volna, és nem lehetett volna kiadni őket.
darwin
@Zsoel: Elfelejted ,hogy a hetvenes években már megkezdődött a "húzd meg -ereszd meg".Egy kicsi "bocikám-bocikám",azután meg "tala ki".Pont ez volt a lényeg,hogy egy kicsit engedték a nyalakodást,de a lényeget már nem engedték leírni.Ideológiai szempontból.A szocialista embertípus nem élvezkedik nyakra-főre,hanem építi a szocializmust.
Zsoel
@darwin: 1983-ban láttam meg először a nap áldott fényét, úgyhogy ilyenformán sajnos nincsenek első kézbeli élményeim a hetvenes évekről. :) Elhiszem neked, hogy így volt.
darwin
Gondoltam. Jó neked :))))))))Jó az új avatárod.
Zsoel
@darwin: Köszönöm, saját készítés. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.