Az LMP szerint a közbeszerzésekből mintegy 400 milliárd forint szivárog el nagytőkések magánzsebeibe, miközben a kormány az "elmúlt húsz év legnagyobb megszorítását" hajtja végre, amelynek részeként csak az oktatásából 200 milliárd forintot, az egészségügyből pedig 150 milliárd forintot von el.

Heltai László, a párt szóvivője vasárnap  Budapesten sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, óriási ára van annak, hogy a kormány a nagytőkéseket támogatja, "pontosabban egy-két, általa kiszemelt politikailag korrekt nagytőkést".

Elmondta, úgy gondolják Orbán Viktornak nem volt igaza előző héten a parlamentben, amikor kiált a nagytőkések mellett, mivel az LMP szerint helyettük inkább sok és életképes kis- és középvállalkozásokra lenne szükség Magyarországon. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a kkv-réteg az, amely a legtöbb munkát és megélhetést biztosítja a magyar családoknak, az ő sikerük érdekében pedig a versenyképesség helyreállítására lenne szükség.

Heltai László szerint ehhez elsősorban kiszámítható gazdaság- és adópolitikát kell biztosítani, de a célzott iparpolitika is jó megoldás lehet, ha ezzel nem csak egy-egy kiszemelt vállalkozást segítenek. Utóbbira példaként említette, hogy a "jelenlegi megújuló energiás projekteket a Nyerges Zsolt nevéhez kapcsolható cégek viszik el", ami szerinte inkább Latin-Amerikát idézi, mintsem egy példás gazdaságfejlesztést.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
- meg a fosztogató-osztogató balf...sz kúrmányunk miatt!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gibgab
@lópicigáspár: Nehogy má' áldozatok legyenek!!! Vastagon kenték ők eddig is a fideszt.
Igazsagoszto
Orbán modernkori tőkeújraelosztást végez. Saját magának meg a Fideszeseknek oszt !
Oszt jónapot.
Bástya Elvtárs
+ 2000 milliárd a magánnyugíj vagyonból...
Levendula
Van egy fideszes ismerősöm.
1998 óta a harmadik kocsiját cseréli.
Több helyen bizottsági tag.
gibgab
@Levendula: Ha csak ennyire vitte, biztos nem túl jó elvtárs! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.