Agyon lehet-e lőni egy jámbor uborkatolvajt? Lehessen-e büntetni 12 éves gyerekeket? Milyen megtorlás járjon a családtagjaikat terrorizálóknak és az autók kilométeróráját visszapörgető szerelőknek? Szerdán kezdik a képviselők az új büntető törvénykönyv vitáját, de még a kormánypártokban sincs egyetértés az új szabályokról. A Fidesz már jó előre készül arra is, hogy mit lépjen, ha a Jobbik hangosan követelni kezdi majd a halálbüntetés visszaállítását.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dulcinea
"Jámbor uborkatolvaj"! hehehe, nehogy sajnáljam már őket! Mert biztos amikor bemászik a kerítésen hangosbemondóval tudatja, hogy csak uborkát jöttem lopni, nem verlek halálra! Aki jámbor az termeszti az uborkát csókolom, nem lopja! A tolvajokat meg lepuffantani oszt jó napot!

Ja, és hogy lehessen-e büntetni egy 12 éves gyereket! IGEN! Kényszer közmunkára vele az anyja szentségit!Ha lopni tud, akkor dolgozni is, osztán még a gyűrű sem esik le az újáról, meg bele sem fog halni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Ha jön a tolvaj,csak egy dologra kell öszpontosítani.
Ne tudjon elmenni!
Működik!
Ha a törvényre bízod, akkor neked annyi!
A biztosító a képedbe röhög,a jog nem téged fog védeni.
KöBüKi
@Dulcinea: VAGY JÓL NEDVESEDŐ...!
Egyébként az igazi visszatartó erő az lenne,ha mindet kivégeznék amelyik három évnél többet kap.!!!
kedwes
@overdose: Állítólag, – én nem vagyok jogtudós – a Magyar jogrendszer ama bizonyos Római jogrend alapjaira épül! Amennyiben ez valós állítás, úgy teljesen igazad van.
Fogat-fogért, halálért-halált!
Emlékszem, amikor elszaporodtak a cserbenhagyásos balesetek, de végre a bíróság nem tekintette a baleset idei ittasságot enyhítő körülménynek, érdekes módon drasztikusan lecsökkent a cserbenhagyások száma.
Azt tapasztaltam eddigi életem során, attól rettegnek az emberek a legjobban, ha olyannal bünteti őket, amit maguk követtek el
kamazuka
Régen egy egy nyilvános akasztásra kihajtották az embereket.Volt is visszatartó erő.
Ma csoportosan gyilkolsz, 8 év.
A törvénykezés nem igazság szolgáltatás,hanem jogszolgáltatás!
Teljesen mindegy hogy ölsz,rabolsz,.
Egy jó ügyvéd kimákoz az tuti!
Persze ahoz,hogy megfelelő bírói döntések születhessenek ahoz előbb törvénybe kellene iktatni a bírák ,ítészek időszakos elmeorvosi kötelező jellegű viszgálatát.
Amig ez nem történik meg addíg jogos a korrupció gyanuja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.