Június végén adják át a Müller drogérialánc Letenyén épülő nemzetközi logisztikai központját, ahol kezdetben 350 embert foglalkoztatnak.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
@kedwes: A rendszerváltás után a magyar tőke tartotta mesterségesen alacsonyan a munkaerő árát és az tartja napjainkban is.Annak idején a hirtelen megnövekedett munkanélküliséget lovagolták meg ilyetén módon, melynek eredménye lett a kilencvenes évek közepén és végén a multik fénysebességű beáramlása.
Ez nem politikai vagy érzelmi kérdés, hanem kizárólag közgazdasági törvényszerűség.
Személyes tapasztalataim alapján mondhatom azonban, hogy a multik a dolgozóikkal szemben még most is korrektebbek, mint a magyar KKV-ék, pedig róluk sem mondható el, hogy olyan szuperül megbecsülnék a dolgozóikat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
@kedwes: Már leírtam, hogy kiknek jó, a kérdés, hogy az ország vezetése mennyire kíván gátat szabni ennek a jelenségnek illetve mennyire inkább generálja és mélyíti azt.
A jelenleg regnálók inkább a tőke kiszolgálói, ez látszik is az új törvényeken, közben ennek az ellenkezőjét szajkózzák.
Persze ez csak a magyar tőkére vonatkozik, mert ugye mennyivel hazafiasabb honfitársaink által kizsákmányoltnak lenni, mint a gaz multi által.
A valódi ok azonban szerintem, hogy a magyar tőkét könnyebb korrumpálni, illetve a nekik jutott kedvezményeket visszapumpálni a pártkasszába.
kedwes
Nagyon sok!
Egy kis számtan. Ma Magyarországon 3.5 millióan vannak bejelentett munkahelyeken. Ebből KETTŐ millió a közalkalmazott és köztisztviselő, lefordítva második soros az adókból fizetett.
Az ideális – ORBÁBC szerint is – 5.5 millió bejelentett, adózó dolgozó lenne, amiből a második sorosnak CSAK másfél milliónak kellene lennie. A kettő közti különbség KETTŐ MILLIÓ! Az én meglátásom szerint, ha ez egyszer megvalósulhatna, az alapadókon kívül nem kellene pluszadókat kiróni, hogy az államháztartás egyenesbe jöjjön. Tudom ez egy álom!
bosszants
@sziráki ágnes: Még elküldenek 781 ezret és meglesz az egymillió kirugott!
kkalman
Ez a 350 munkahely ugye már közel van az egy millióhoz?
Az a két millió közalkalmazott, és köztisztviselő nagyon sok a ténylegesen dolgozókhoz képest. Tudom, ebben benn vannak tanárok, eü. dolgozók is, de őket leszámítva is sokan vannak. Nálunk a faluban a 2000 lakos életét irányító körjegyzőségen 10-12-en dolgoznak(?), úgy, hogyha bemegy valaki valamit elintézni, könnyen előfordulhat, senki nem ér rá. Manikűrözés közben.
marlin2
"Új munkahelyek létesülnek"!! - Litvániában???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.