A bukaresti parlament házelnökei, Vasile Blaga szenátusi és Roberta Anastase képviselőházi elnök nyílt levélben kérik Kövér Lászlót, a Magyar Országgyűlés elnökét, hogy halassza el tervezett romániai látogatását az önkormányzati választások utáni időszakra - közölték hétfőn a román hírügynökségek.

László György, a Magyar Polgári Párt (MPP) Maros megyei elnöke hétfőn bejelentette, hogy Kövér László házelnök kedden délután Erdélybe érkezik, ahol részt vesz az MPP választási kampányában.

A román parlamenti házelnökök levelükben arról biztosítják Kövér Lászlót, hogy ugyanolyan szívesen látott vendégnek tekintik, mint korábbi látogatásai alkalmával, ugyanakkor hasznosnak látnák, ha látogatását elhalasztaná egy, a választások utáni tetszőleges időpontra.

"Megértjük és méltányoljuk, hogy szeretne kapcsolatban maradni országunk magyar közösségének tagjaival. Ugyanolyan szívesen látjuk most is, mint korábbi találkozásaink alkalmával, amikor szerencsénk volt találkozni önnel. Mindemellett hálásak lennénk, ha szerepvállalása a kétoldalú kapcsolataink jól meghatározott keretei között maradna. Nézetünk szerint mindenféle közvetlen viszonyulása a belső demokratikus folyamatokhoz ellentétes lenne az európai szellemiséggel, és ártana társadalmaink, valamint a magyar kisebbség célkitűzéseinek" - fogalmaznak a bukaresti parlament házelnökei.

A román sajtóban nagy visszhangja volt Kövér László házelnök azon nyilatkozatának, amelyet Székelyudvarhelyen tett, amikor a szervezők, a temetési engedély felfüggesztése miatt, elhalasztották Nyirő József újratemetését. Kövér akkor arról beszélt újságírók előtt, hogy hosszú hónapokon keresztül ment nyugodt, csöndes mederben a szervezés, és "derült égből villámcsapásként jött az új román kormánynak ez a meglehetősen barátságtalan, civilizálatlan, barbár viselkedése", miszerint egy halottól akarják megtagadni azt a jogot, hogy a saját szülőföldjében nyugodhasson.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pipec56
Én inkább kiküldeném, hátha jól megvernék a Románok. Sőt, szerintem ott el lehetne temetni is Nyírő Jóska mellé.
KöBüKi
Én meg arra kérem,hogy soha többé NE JÖJJÖN HAZA,HOGY HAZA maradhasson a HAZA!!!
bosszants
Lópikula, karóba húzhatnák Vlad Tepes módra!
Segítenék...
marlin2
@másvirág: Felőlem román pápának is megválaszthatnák, de sajnos nem ő fogja a baromságainak a következményeit viselni, hanem az erdélyi magyarok!!
silber13
@marlin2: Talán az izzig-vérig román havasi pakulárok, vagy a Zsil-völgyi bányászok "kedélyesen" eltársalognának vele!!!
KöBüKi
@silber13: Még jobb lenne talán,ha a mócok kezére adnák.!!!Ott helyben mindjárt be a lápba vele.!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.