Változhatnak korok, rendszerek, a pedagógus feladata mindig egy marad: jóra nevelni és tudással ellátni a gyerekeket. Ennek a mottónak a jegyében rendezték meg Gyulán a pedagógusnapi ünnepséget a városháza dísztermében.

Feltöltő: domino12
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fater59
Ezt vajon Orbán és bandája is tudja ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Fater59: Nem nagyon foglalkoznak vele Fater. Azt mondják, ez az űn. "pedagógus nap" csak szükséges rossz, egy napot meg kibírunk! különben is, mit akarnak? Fizuemelést? Életpálya modellt? Megkapták a NAT nevezetű remekművet, meg Hoffmann Rózsikát, tehát: Maul halten! Na!!!
silber13
@anka: Igaz. Nem csak Gyulán, hanem más településeken is és nem csak az év EGY kijelölt, esetleges kitüntetésekkel, kenetteljes szóvirágokkal kicicomázott napján, hanem egész évben
anka
@Fater59: - tudja, csak nem vesz tudomást róla!!!
img12.dreamies.de/img/804/b/ocyjf61t3fz.jpg - és itt a fizuemelés..., @silber13:
Fater59
@anka: ...mint általában , olyan dolgokról , amik neki nem hoznak hasznot !!!
esdi
Tisztelet a kívételnek, De! Nyilván ez sem véletlen: Szinkettes érettségivel lehet menni tanítóképzőbe. Hogy érdekli -e a leendő pedagógust a munkája: Nem. Anyuka, apuka el tudja még tartani, valahogy átbukdácsolja. És jön a szülő számára a nagy rémálom. Jó sokáig fog tartani. A reformokat mindíg az alapoknál kell kezdeni: Valóban olyan tisztességes jövedelmet kell biztosítani, olyan követelmény rendszert kell felállítani, ami alaposan szelektálja a pályaalkalmatlanokat. A finnek rég megcsinálták! Nem idióta marhaságokat kell kiagyalni NAT 513 címén!
marlin2
Már iskolás(!) voltam 1952-ben és verset kellett mondanom a helyi pedagógus napon, mert az elvtársak (mit tudom kik) jöttek és kitüntetéseket(?) osztogattak!!
Mire nagyobb diák lettem, - hál' Isten - ezek e "hivatalos ünnepek" átalakultak bensőséges, barátságos, kedves ünnepekké, ahol (mi) a diákok, gyerekek, iskolások köszöntöttük a (és igaza van @esdi: -nek) kiváló, elhivatott, tisztelt és szeretett tanárainkat!!
Nem kellene "visszatérni" a hivatalos (pártkatonákat preferáló) kitüntetésesdihez!! (Elnézést kérek, és tisztelet a kivételeknek)

Nem voltak pedagógus szüleim, mégis minden pedagógusnapon Kosztolányi Tanár az én apám c. verse "cseng a fülembe", mert én legalább annyi törődést, nevelést kaptam a tanáraimtól, hogy a mai napig közel érzem őket magamhoz!! (Sajnos már csak eggyel tudok találkozni!!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.