A nyugati és keleti kultúra eltérő stratégiáiról értekezik Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Heti Válaszban megjelenő állandó rovatában. A nemzetgazdasági miniszter ezek alapján Magyarországgal kapcsolatban kijelenti, hogy a következő húsz év stratégiai fontosságú lesz, a célokat pedig kitűzték: "a térség, sőt Európa egyik legversenyképesebb gazdaságával megoldani történelmi feladatainkat" – írja.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
egyébként a cikket visszaolvasva? felvetődik a kérdés bennem:
azt mondja szun-ce tanítványai vagyunk, és felhozza a keleti stratégiát:
"megkülönbözteti egymástól a keleti és a nyugati gondolkodást és "stratégiát". Véleménye szerint Kína a go játék szerint működik, vagyis alapos önismeret és a körülmények ismerete mellett megtéveszti ellenfeleit, elfoglalja a peremeket, pszichológiai előnyt szerez és körbekeríti az ellenfelét, a győzelemhez pedig éppen az vezet, hogy megpróbálja elkerülni a nyílt ütközetet."
és közben, ennek ellenére, mint a hülyegyerekek frontálisan megyünk neki mindenkinek. ez nóóóóóórrrmáááális?
maaargiiit nóóórmááliiiis?
bundi
@DR Eric CARTMEN: a lobotómiát remélem eztán hentesek is végezhetik.
hircsarda.blog.hu/2012/02/17/hentesek_végezhetik_az_agymuteteket
úgyhogy kuszaszemnek, az általuk megálmodott eü- rendszerben nem jósolok nagy jövőt.
(egyébként ezen a honlapon mi a fene ez a kedveli egy hozzászólásod, meg barátodnak jelölt hülyeség? állandóan levél jön az emilcímemre, amit nem győzök törölni)
a Pepita
Úgy néz ki, Ma-tol csí tanítványai lettünk...Most már jöhetne valaki a péklapáttal...:))
Levendula
Nem értem matolcsit:
"Szun-ce életéről meglehetősen kevés információval rendelkezünk. Feltehetően Wu állam szülötte volt. A háború művészete című munkája hívta fel rá Helünek, Wu állam királyának figyelmét. Helü felismerte, hogy Sunzi olyan ember, aki tudja hogyan kell a hadsereget irányítani és kinevezte őt tábornokának. Több államot meghódított. Feltételezhetjük, hogy Sunzi sem élte túl uralkodóját, aki egy Yue elleni vesztes csatában szerzett sérüléseibe halt bele."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.