Egy hét múlva, július elsején az egészségügyi dolgozók hivatalos ünnepén több változás lép életbe az egészségügyben: elindul az új ellátási rend, az országos várólistákat a betegek az interneten is követhetik....

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
@másvirág: Igazából tényleg nem értem ezt az alkalmazási módot, mert nem lehet egy kalap alá venni egy óvodai dajka és egy mondjuk sebészeti nővér munkavégzését, körülményeit, óraszámot, ügyeletet stb, stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kedwes
És hogyan büntetik az elutasításokat? Mert mostantól, ez következik!
Kutyafüle
@darwin: Neked is azt írom, amit a Pepitának. Bevallom, hogy amikor az apácákra gondoltam, nem jutott eszembe, hogy ők ingyen dolgoztak:)) Bocsi
A lényegen nem változtat, a nővék bérét bizony rendezni kéne. Ez az elosztási rendszer így nem jó.
másvirág
@darwin: Szivesebben biznám életem az (ingyen) "ellátásért "dolgozó irgalmasokra ..
Egy garast nem érne az életem olyan emberek kezében akik milliós béreket vesznek fel az egészségűgyben .(Nem minden a pénzen mulik.)
Egy viszontkérdés : Miért nem mennek el növérnek a többszázezres munkanélküliek közül ? / 1-2 éves képzés után= garantált minimálbérezés ./Szociális háló / NOSSS ?
darwin
@másvirág: Nem értem,hogy mit kérdezel?Ha arra gondolsz,hogy a munkanélküliek miért nem mennek 1-2 éves egészségügyi /segédápoló ?/ képzésre? Mert 150-170000 ft egy féléves képzés.A munkaügyi központ nem indít ilyen képzéseket,/ mert nem kap rá pénzt / hanem olyan szarokat,hogy szociális munkás képzés
-főiskolai szinten:180-200000ft/félév- most a helyi cigányiskolában az alsó tagozatban 8 azaz nyolc gyerekre 6 nevelő jut.Ellentétben egy sebészeti osztállyal,ahol 38 betegre , ebből10-15 frissen műtött,ágyhoz kötött-2.azaz kettő éjszakás nővér jut.Seggbe kellene rúgni az oktatási, a munkaügyi és az egészségügyi minisztert.Meg a kisebbség seggét nyaló összes nagyfejűt.
Akkor talán elmehetnének a munkanélküliek ilyen oktatásra. Pfúúúú,de utálom az összeset,aki elb..ta.!!!
darwin
@másvirág: A lényegre nem is jutott erőm a méregtől :akik milliós béreket vesznek fel,azok nem az ápolónők.Tudod mennyi a bére a folyamatos műszakban dolgozó nővéreknek 190-210 havi óra után ?118000 ft netto.És még a szart is neki kell kivinni utánad 15 évi folyamatos tanulás után. Nem minden a pénz,de azért nem így kellene megbecsülni őket.
Ha pedig mindenki apácaként ingyen dolgozna,kihalna az emberiség,mert nem lenne aki gyereket szülne.Tudod az apáca nem lehet családanya .
másvirág
@darwin: Talán akadnak még "Szűz Máriák" akik szűlnek majd gyereket Matolcsynak.:-)
(Én is értetlenkedtem a miniszteri döntéseken ,hogy akarnak 1 millió munkahelyet
teremteni ha nem teremtenek hozzá tanulási-képzési támogatásokat.
PL:1 hónapos masször tanfolyammal nem lehet emberi életeket megmenteni.
(Elnézést tisztességesen dolgozó képzett masszöröktöl ,:csak ők jutottak most eszembe )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.