A Tiszántúli Református Egyházkerület 962 millió forint uniós forrásból újítaná meg a debreceni Református Nagytemplomot, amelynek elsősorban külső rekonstrukciója vált szükségessé - mondta Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház lelkészi elnöke kedden sajtótájékoztatón.

A tiszántúli püspök úgy fogalmazott: a Nagytemplom nemcsak Debrecen és a régió legjellegzetesebb épülete és jelképe, hanem a magyar reformátusság központja is. "Olyan szimbólum, amely az összetartozást és a megmaradást jelképezi" - fűzte hozzá.

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester elmondta: még az idén szeretnék megkötni a támogatási szerződést, és a munkálatok reményeik szerint jövő tavasszal elkezdődhetnek.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zsolti
na a csuhások megint belemarkolhatnak a közös fazékba, nesztek itt van 1 milliárd műemlékvédelem címszóval, vigyétek.

de sok mindent tudhat ez a kósa is, hogy pont debrecenbe jut a legtöbb pénz. új templomra, új színházra, új stadionra... vagy inkább így akarják befogni a száját, hogy még véletlenül se jusson eszébe két év múlva indulni a miniszterelnök-jelöltségért?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zsolti
@silber13: ezek szerint csak sikerült megértened.
silber13
@zsolti: Állítólag nem tartozom a nehéz, sőt nehezebb,vagy a legnehezebb felfogásúak csapatába. Bizonyítja ezt, hogy nem vagyok semmiféle képviselő. Sem parlamenti, sem pedig valamilyen önkormányzati.
Csizmás Kond
@zsolti: Persze, mert te mindig is egy toleráns egyén vagy aki nem tesz különbséget...
másvirág
Ha egymilliárd akkor 1.000.000.000. forint. Ha lúd akkor legyen" Kövér ":-))
Csizmás Kond
@másvirág: Ezek nem a magyar nyelvből tettek vizsgát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.