Autójával félig mocsárba süllyedt szerda este a Kis-Balatonnál egy német férfi. Több órás kutatás után sikerült megtalálni és kimenteni - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Farkas Diána közölte: a zalai katasztrófavédelem ügyeletét este hatkor hívta a férfi, aki előzőleg ki tudott mászni a mocsárba süllyedt autóból. Az MTI információja szerint a vezető az autó tetejére mászott ki, és onnan tudott telefonálni. A szóvivő a baleset helyéről annyit tudott elmondani, hogy a férfi az Alsópáhok és Sármellék közötti területen tért le az útról.

A keszthelyi tűzoltók kezdték el keresni a férfit, de a mentésbe alsópáhoki, balatongyöröki és hévízi önkéntes tűzoltók, továbbá a Zalaegerszegi Különleges Mentők keszthelyi egysége, sármelléki polgárőrök, quadosok, valamint helyi lakosok is bekapcsolódtak, összesen 35-en keresték a férfit. A szerencsétlenül járt német állampolgárt háromórás kutatás után sikerült megtalálni, majd a tűzoltók átadták őt a mentőknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.