A miniszterelnök arra számít, hogy öt-hat év múlva nagy tömegben jönnek majd vissza Magyarországra azok a fiatalok, akik külföldre mentek például pénzt keresni vagy pusztán kalandvágyból. Orbán Viktor ezt a Fidelitas vezetőivel és tagjaival folytatott keddi budapesti megbeszélésen mondta, a múlt héten kezdődött konzultációsorozata újabb állomásán.

A Fidesz elnöke beszélt arról is: nem támogatja, hogy eltolódjon a következő évre a felsőoktatás átalakítása. Kedd este közzéteszik a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, így "látni fogjuk, hogy melyik egyetemre, főiskolára mennyien jelentkeztek, és mennyien kerültek be, és látni fogjuk, hogy melyik főiskolát és egyetemet kerülték el a fiatalok". Utóbbiakat nem fogja támogatni a kabinet a jövőben - tette egyértelművé Orbán.

Egy olyan pénzügyi szisztémát kell kialakítani a felsőoktatásban, hogy akik egyetemre, főiskolára járnak, kedvezményes diákhitellel tudják finanszírozni magukat - mondta a kormányfő, aki hangsúlyozta: nem a tandíj, hanem egy olyan rendszer mellett érvel, amelyben az állam a szegényebbeknek is megadja - egy hosszú lejáratú kölcsönön keresztül - azt a lehetőséget, hogy saját magukat kiiskolázzák. A kormány nem a falakat akarja finanszírozni, hanem a hallgatókat, vagyis "mi nem abban vagyunk érdekeltek, hogy bizonyos intézmények működjenek, hanem abban, hogy a diákoknak befolyásuk legyen (...) arra, melyik főiskola, egyetem jó és melyik nem" - fogalmazott Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke beszélt arról is, hogy szerinte a Fidelitasnak, a Fidesz ifjúsági társszervezetének "nincs versenytársa a pályán", ezért egy kis akarattal annyit mehetne előre, olyan eredményeket érhetne el rövid idő alatt, amennyit más történelmi időkben 10-15 év alatt sem tudna.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Azért, hogy majd a levont adójukból a kisebbség gyerekeit eltartsák???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Igen tömegével jönnek haza a temetésünkre,mert mi éhen halhatunk Orbán ás bandája törvénykezései miatt.
diktátor
Olyan verzió miért nincs, hogy a fiataloknak nem kell elmenniük??
entero
Azért jönnek majd vissza, mert rájönnek hogy ott sem kolbászból van a kerítés. Nagyon sokan jöttek már haza lógó orral külföldről.
rézfánfütyülős
Aki beszéli annak az országnak a nyelvét ahova kimegy ott bármiből MEG TUD ÉLNI!
Most megy ki egy 58 éves nő Svédországba a férjével a lánya után.
A lány évek óta kint él.
Igaz a szülők takarítani fognak (diplomával!) de kint lesz melójuk!
Ide jutott az ország ennek a NÁCI bandának az uralkodása alatt:(
overdose
@rézfánfütyülős: Aki ki megy nem jön vissza ! minek nyomorban? A kormány hibája hogy mindenki elmegy !Sem munka,sem lakás, sem fizetés ezt nyújtja a kormány!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.