Nagy István agrárminiszter szerint az ország fával borított területének gyarapodása a jövőnk záloga. Ezzel egyidőben meghirdette az országfásítási programot.

Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta: az ország zöld vagyonának legfontosabb elemét az erdők jelentik – írja az atv.hu. Szerinte az ország erdővagyonára stratégiai elemként tekintenek.

Orbán Viktor minisztere olyat mondott az ország jövőjéről, mely ha nem teljesül, nagy bajba kerülünk

Nagy István agrárminiszter szerint a fával borított területek gyarapodása a jövőnk záloga/Fotó: MTI/Derencsényi István

"az ország fával borított területének gyarapodása a jövőnk záloga"

- mondta a tárcavezető. Ezzel a szemlélettel hirdette meg az országfásítási programot. Szerinte a kezdeményezés eredményességét jól jelzi, hogy 2019 óta 184 millió új fát ültettek el az ország erdőterületének növeléséért.

A miniszter elmondta, hogy 172 millió fát a vidékfejlesztési program erdőtelepítéseinek részeként ültettek, az újszülöttek erdeje program pedig 4,3 millió fával gyarapodott. További 7 milliót tettek ki a mintafásítási kezdeményezések. A program négy üteme alatt 56 ezer sorfát ültetnek el mintegy 2000 településen.

Az erdőterület növelésére és a meglévő erdők megőrzésére a régebbinél háromszor nagyobb forrás, 310 milliárd forint áll rendelkezésre. Az elmúlt 100 évben Magyarország erdeinek területe megduplázódott, ami a magyar gazdák és erdészek, vagyis az egész ország összefogásának eredménye.

Forrás: atv.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
"az ország fával borított területének gyarapodása a jövőnk záloga"

Ha ez így van, akkor mi az oka az eszelős fa irtásnak amit 14 éve művelnek rendületlenül?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Peller Anikó: 18.11: Csakhogy a hazai akkumulátoripar egy MÁR kifutóban levő technológiára épül. És egy ilyen gyár szerkezete nem abból áll, hogy ""holnaptól majd...""!
A japán és amerikai laborok már a bevezetés szintjén állnak olyan akkuk fejlesztésével, amikben az anyagok mennyisége, összetétele és főleg a fajlagos kapacitása nagyságrenddel jobb a lítium aéapú akksiknál! És a környezetszennyezőanyagokban is szegényebb!
Csupa el nem hanyagolható szempont!
Cherry
Hülye agyhalott senkiházi, a legjobb példa sok milláért a lombkorona sétány,, Gratula fidesz patkányok,,,
jáger laszló
CÉL az 30% ERDŐTERÜLET
EZ LEBEG A SZEME ELŐTT!
cslk ennyi
barátilag
J.L.
viccesvigságok
ti kurtátok szét az országot nem a nép.Ezért nem kéne 3-5 -10 millás havi bért egyikteknek sem adni mert ehhez pofa kell ám a kisember meg az idősek éheznek a fiataljaitok meg elhagyják az országot nesze nektek nyuddijkassza 180 parlamenti képviselőtök ha nyugdijas lesz havi 3-7 millióval két év alatt kimeritik és akkor ki jár majd alamizsnáért? és hová?
vitriol
Eredeti ötlet , hogy számon tartjátok, 5 év óta hány fát ültettetek. Arra már kevésbé figyeltek oda, hogy ezidő alatt mennyit vágtatok ki. Pedig egy új fa értéke meg sem közelíti a régi 10-20 éves fák értékét.
Cherry
Ekkora beteg kormány, először vágják a fákat és épitenek beton házakat a profitért ,,most ültetnek, ki az aki még hiszi egy szavukat is,,hányinger ez a piszkos banda

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.