A korábbi becslésekhez képest kisebb lehet az elmaradás az idei tervhez képest chipsadó-fronton, a foci Eb és a nyár szépen hizlalja a bevételeket. Az energiaitaloknál a szabályozás szigorításával vágnának vissza a kreatív gyártóknak. A jelek szerint a döntéshozók - fiskális szempontból legalábbis - jól lőtték be a chipsadó idén megemelt mértékét és az érintett termékek kibővített körét. Az idei első negyedévben ugyanis a bevallott népegészségügyi termékadó (neta) összege meghaladja a 2011 negyedik negyedévit, miközben a teljes hazai élelmiszer-, üdítő-, és szeszesital-forgalom csökkent. (A KSH-nak a neta-termékekre lebontott kiskerforgalmi statisztikája nincs, ezért vettük viszonyítási alapnak - durva közelítésként - a fő árucsoportok forgalmának alakulását.)

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Korábban sem volt valami földöntúlian jó ízük az energiaitaloknak, de mióta van ez a hülye adó, a gyártók összevissza pancsolnak bele mindenfélét. Azon trükköznek, hogy minél kevesebb legyen benne a cukor, és azóta még ihatatlanabb.
Én utoljára valamikor tavaly nyáron ittam, azt hiszem, Bomba! volt. Nem mondom, hogy egy húzásra, de azért elfogyott, meg lehetett inni. Kb. egy hónapja vettem megint, ugyanolyat. Olyan ocsmány íze lett, hogy majdnem visszaköptem az első kortyot... Próbálkoztam vele, másfél-két decit nagy nehezen lementi, de több nem. Végül aztán kiöntöttem a lefolyóba az egész moslékot, és gondolatban elmondtam még egy imát a kormány lelki üdvéért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.