Tulajdonképpen nem is állnánk olyan rosszul, ha nem hasonlítanánk magunkat a régi jó nyugati demokratikus államokhoz. De kihez hasonlítanánk magunkat, ha nem hozzájuk, ugye? Végül is a szocialista blokkból, a többiekhez képest – ha nem számítjuk Szlovákiát és Szlovéniát és Lengyelországot – még sokat is keresünk, ha épp minimálbér a fizetésünk. Jó, ez hatalmas csúsztatás, mert Európa boldogabbik fele viiszont olyan szinten húzott el, hogy a kondenzcsíkjukat sem látjuk. És jobb, ha például Szlovéniával nem is hasonlítgatjuk össze magunkat, mert ők már elérték azt a színvonalat, amit lehet, hogy mi sosem fogunk. Luxemburg életszínvonala, és persze a minimálbérek összege pedig elérhetetlen távolságban, fényévekre van tőlünk, elképzelhető, hogy még a Mars is közelebb kering hozzánk. Nézzük hát az ábrát, és vonjuk le a konzekvenciát. Ez van Európában.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mami48
Ez a minimálbér dolog is relatív, mert aki válallkozó ebben az országban, az minél alacsonybb minimálbérért könyörög, mert olyan terheket rónak rá, hogy beszarik. A dolgozó meg örül, ha a minimálbér olyan, hogy meg lehet élni belőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.