Akcióba lendült a Közmunkások Szakszervezete. Csak ezen a héten tizenöt településre látogat el az a csapat, amely a hazai közmunkás-érdekképviselet felépítését vállalta.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nahát
@batukán: Az előzőt konkrétan ők támogatták! Most összegtől függetlenül, normális dolog csak az államtól várni a munkahely problémák megoldódását? Vannak persze olyan területek ahol teljesen megszűnt mindenféle munkalehetőség az elmúlt 20 évben. De csak más tehet mindig az emberek nyomoráról, saját maga sosem?
más:
Majd ha a létminimumot keresők 80% valódi keresettel lesz bejelentve és az után fizet adót valamint így ők többé nem lesznek jogosultak segélyre, ingyenes étkeztetésre- tankönyvre -stb a gyermekeiknek, akkor majd biztos több marad azoknak, akik valóban rászorulnak.
Szomszédomnak 3 gyereke van és mindketten minimálbért keresnek papíron, és felveszik az összes segélyt, amire papíron rászorulnak. Természetesen sírnak hogy szaros 140e semmire sem elég! Emellett minden évben tengernél nyaralnak , télen síelnek a Mátrában, wellneszezni járnak, stb stb
entero
@nahát: Az államnak is feladata a megfelelő feltételek kialakítása a vállalkozásokhoz, amivel szerintem nincs is gond. Ellenben csak az államtól várni mindent, na az már nem megy. Te is láthatod hogy ha valakinek gondjai vannak, azonnal az adott kormányt teszik felelőssé, ők soha nem hibásak és nem is tehetnek semmiről. A Kádár rendszer hozzászoktatott sokakat ahhoz hogy könnyen meg lehessen élni, Gyurcsányék is osztogattak rendesen, csakhogy ez nem volt tartható a végtelenségig. Tudod, könnyebb irigykedni a másikra mint tenni is érte valamit. A támogatásokat pedig valóban azok is felveszik akik nincsenek rászorulva, ne felejtsd el hogy a szocik idején gond nélkül lehetett mindenki minimálbéres vállalkozó, sőt még veszteséges is, miközben külföldön csak úgy gyarapodott a bankszámlájuk, itthon meg sorba álltak az ingyen étkeztetésért, ingyen tankönyvért, stb. Ennek valóban véget kellene vetni, meg kellene szüntetni a megélhetési szülést, jobban meg kellene vizsgálni a rászorultság mértékét, és még nagyon sok visszaélés felderítését meg kellene tenni. És most kár azzal jönni hogy a képviselőkkel kellene kezdeni, mert attól hogy valaki csal a másiknak nem kell a példáját követni. A képviselők egyébként leadóznak a jövedelmük után, más kérdés hogy bőven van is miből. Persze az igaz hogy a juttatásokat nem kellene nekik adni, mivel a keresetük bőven fedezné a kiadásaikat, legfeljebb mint a cégeknél egy maghatározott összegben elszámolhatnák a benzint, telefonköltséget, stb. Viszont nem ekkora összegekben.
nehogymá
3 gyerekkel minimál bérrel nem sok mi jár. az ingyen étkeztetés adhato nem kötelezö lakhatási sem jár az amugy is lakás mérettöl komfort fokozattol függ .a panelos városi munka társam többet kap az államtol 2 gyerekkel mint én 3 al.hagyjuk már ezt a segélyes dolgot.fával fütünk .szerinted amikor lejárt a munka nélkülim kaptam bármit is¿a kutyát nem érdekelte hogy nem fagyunk éhen.nem vagyok kiváncsi a cigányos kommentekre
dzurinda
@entero: Na, ez egy korrekt hozzászólás volt, egy valamivel azonban nagyon nem értek egyet:
"Az államnak is feladata a megfelelő feltételek kialakítása a vállalkozásokhoz, amivel szerintem nincs is gond."

A mondat második felével nem értek egyet, ugyanis nincsenek meg a megfelelő feltételek ma Magyarországon a vállalkozáshoz, illetve sokkal rosszabb feltételek vannak, mint Európa többi országaiban. A bürokrácia, adminisztrációs teher elképesztően nagy, illetve az adók (főleg az élőmunkára rakódó adóterhek) is nagy terhet jelentenek európai összehasonlításban. Ahhoz, hogy ezt csökkenteni lehessen, be kellene vállalni egy jókora kiadáscsökkentést a költségvetésben, amit nem mer meglépni a Fidesz kormány, mert nagy népszerűségvesztéssel járna. Így viszont sokan inkább ügyeskednek, "kreatívan" könyvelnek, adót csalnak.

Alacsony adók, csökkenő bürokrácia és hatékony ellenőrzés kellene, ez lehetne az alapja egy normális vállalkozói környezet megteremtésének.
KöBüKi
@entero: A képviselők az igazi bevételük után biza egy fillér adót sem fizetnek.Ezek a nagy lobbypénzek.!Zsebből - zsebbe.!!!És ezt Te is tudod nagyon jól,mint ahogy azt is: - ha megszüntetik a megélhetési szülést akkor egy romákok sem szavaz rájuk.!Ahhoz előbb félmillió primitiv munkahely kellene,de még az sem biztos hogy megoldás.!
MERT AKKOR DÓGOZNIKELL ÉS EHHEZ A CIGÁNYOK MÉG SOHA NEM BIRTAK HOZZÁSZOKNI.!!!
entero
@dzurinda: Ez kissé félreérthető volt, mert azt akartam ezzel mondani hogy nincs azzal semmi gond hogy az államnak is szerepet kell vállalnia a vállalkozások létrejöttében. Azaz megfelelő körülményeket kell hogy teremtsenek, elvégre a legtöbb hazai vállalkozás belső fogyasztásra termel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.