Nagyboldogasszony napja egyben a légierő haderőnem napja is Augusztus 15-e a magyar történelem és a hagyományok egyik kiemelkedő dátuma. A legendák szerint, Szent István ezen a napon ajánlotta fel országát és koronáját a Szűzanyának és később ő is ezen a napon halt meg 1038-ban. A magyar repülők Nagyboldogasszonyt választották oltalmazójuknak és így augusztus 15- én ünneplik fegyvernemük és oltalmazójuk napját is.

Forrás: lhsn.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dragonita
www.honvedelem.hu/cikk/33300/szolnokon-is-megunnepeltek-a-legiero-napjat Ez az ünnep egy kicsit mindig más, mint a többi az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. Augusztus 15-e a légierő haderőnem és a repülőfegyvernem ünnepe. Mindazoké, akik munkájukkal, szakértelmükkel, tapasztalatukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy „a vasak a levegőben legyenek”, és garantálják Magyarország légterének biztonságát.
Dr.luigilongo60
@dragonita: Köszönöm szépen a linkeket, feltétlenül megnézem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.