Egy év alatt csak a hivatalos adatok szerint is több mint tízezer magyar vándorolt ki Németországba, hogy munkát keressen. Berlinbe is rengetegen érkeztek: többségük alacsonyabb státuszú munkákat kénytelen vállalni, de mivel ezt nem éreztetik velük és a fizetésüket megbízhatóan kapják, jól elboldogulhatnak. Riport. Helytelen némettel, de bizalomgerjesztő mondatokkal keres magának munkát egy magyar kőműves Berlinben. Több hasonló hirdetést is látni az interneten, sőt van, aki magyarországi telefonszámát adja meg, így csak a konkrét munkaajánlatra utazna ki. A német bevándorlás éves számadatait tekintve a magyarok nem tűnnek ki a statisztikákban, de figyelemre méltó, hogy egy év alatt, mióta a 2004-ben csatlakozott uniós tagországokkal szembeni munkaerő-piaci korlátok megszűntek, a nyolc állam közül Lengyelországból, majd Magyarországról jöttek a legtöbben.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
Ha csak 10 évvel fiatalabb lennék,mint a huzat,mennék.Családostól.A három gyerek jobb helyen nőtt volna fel.
darwin
Ha csak 10 évvel fiatalabb lennék,mint a huzat,mennék.Családostól.A három gyerek jobb helyen nőtt volna fel.
Feraj49
@darwin: Sajnos már nekünk sincs semmi esélyünk.Röghöz vagyunk kötve! Szerintem meg menjenek azok akik ezt a helyzetet létrehozták,de vissza se jöjjenek !
másvirág
Rövidesen magyarország legkeresettebb állását "nyelvtanárok"töltik be.
entero
Elég szomorú ez. A mai fiataloknak ma nagyon nehéz háttértámogatás nélkül érvényesülniük. Nem lehetetlen, de nehéz.
sport50
engem is hívnak külföldre a fiaim,erősen gondolkodom rajta!!itt már csak lassan azok maradnak akik hisznek a nagyvezérnek. így hogy lehet leváltani ha mindenki kimegy??mert nem lehet mindenki vállalkozó,középosztály,meg nagy keresetű,politikus ,akik jól járnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.