Az MSZP polgármesterjelöltet állít a Pikó András vezette VIII. kerületben. Korábban már sejthető volt, hogy feszültség van a polgármester és az MSZP között, de erre hivatalosan csak most derült fény.

Vihar a biliben – Az MSZP kilép az összefogásból Józsefvárosban és a jelenlegi polgármester ellen indul

Fotó: Facebook/Pikó András

Az ATV emlékeztet, hogy a feszültség oka a képviselői helyek elosztásáig vezethető vissza. Pikó András azt kérte az őt támogató ellenzéki pártoktól (köztük az MSZP-től), hogy 12 körzetből 4-ben ő választhasson képviselőjelöltet. A polgármester a C8 szervezet és a Szikra Mozgalom tagjai közül hármat választott, valamint bizalmat szavazott az MSZP-s Camara-Bereczki Ferencnek. Az MSZP viszont azt szerette volna, hogy az ő korábbi győztes képviselőik induljanak újra, így többek között Camara-Bereczki Ferenc mellett Szili-Darók Ildikó és Czeglédy Ádám is. Pikó nem így döntött, a fennmaradó 8 helyet pedig leosztotta egymás között a DK és a Momentum (és a Párbeszéd is kapott tőlük egy helyet).

A szocialisták végül úgy döntöttek, hogy a 12 körzetből egyedül a Pikó által jelölt Camara-Bereczkivel szemben nem indítanak saját jelöltet, a többi 11 körzetben viszont elindulnak. Ehhez a párt és a jelöltek össze is gyűjtötték péntekig a megfelelő számú aláírást, és ugyanígy tettek a polgármesterjelöltjük esetében is, aki Szili-Darók Ildikó lesz (aki jelenleg Pikó alpolgármestere) – közölte a 24.hu.

Pikó András azt mondta, hogy

Magyar Péter fellépése nyomán megváltozott közhangulat biztosan nem azt erősíti, hogy a helyi politika fókuszában az olyan viták álljanak, hogy valamely pártnak egy-vagy két képviselőjelölti helye van-e vagy sem

– szúrt oda egyúttal a szocialistáknak, hozzátéve, a szövetségkötés idején egyértelmű volt, hogy DK és a Momentum támogatottsága jócskán meghaladja az MSZP-ét, ezért nem tudott vitatkozni azzal, hogy ez a két párt osztaná le egymás között a képviselőjelölti helyek kétharmadát.

Az MSZP részéről Veres Gábor, a párt kerületi elnöke kommentálta a fejleményeket:

A Momentum a jelenlegi kutatások alapján történelmi mélyponton van. Mi indokolja, hogy 4 helyen indíthat jelöltet, és övék a közös lista 1., 3. és 4. szemben az MSZP egyetlen helyével? Szeretnénk tudni, hogy a Momentum jelöltjei vagy a nem mérhető Szikra Mozgalom vagy C8 egyesület tagjai mennyivel végeztek el több munkát a józsefvárosiakért az elmúlt 5 évben, mint a szocialista képviselők?

Veres hozzátette még azt is, hogy amikor Pikó András a párt támogatottságára tesz megjegyzést, azzal nem az MSZP-t sérti meg, hanem „hanem azokat a baloldali polgárokat, akik számára fontos a következetes, baloldali politika”.

Forrás: 24.hu, ATV

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
csak azt kérdezem, van remény, hogy a szoci nyerjen?
Nincs.
Akkor tessék mondani!
Nem kéne pichán rúgni a delikvenst??
Béla333
Pikó biztos befutó lehetne, ha ez a szemét, kétszínű szövetség nem indulna rá. Itt a VIII ker.ben az MSZP, de ezek ugye egy csapat a DK-val és a Párbeszéddel.
Baranyi Krisztina ellen ugyancsak ráindulnak Ferencvárosban.
Az előválasztás győztes Kutyásokra a DK indít rá a Hegyvidéki körzetben.
Ellenben a szerintem közutálatnak örvendő, a maffiával összejátszó Zuglói polgármestert meg nem engedték még előválasztásra sem, mert biztosak lehettek benne, hogy elbukná azt.
Ezek hárman azt hazudják, hogy a maffia ellen indulnak, dolgoznak, de a valóság az, hogy pontosan a maffia érdekei szerint mozognak a térfélen.
jáger laszló
A helyzet zavaros, de majd minden kitisztul!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
Mi lesz a "Nagy Összefosás"-sal?
sokanvagyunk
@Béla333: Tisztes távoltartás ezektől, mert a bili tartalma igen fröcsögős.
Dr. Proktor
Egy tömegpártnak legyen is saját jelöltje, ez az elvárható minimum!
Ja? Nem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.