Az állam célja ma is a közjó, azért kell, érdemes és szabad államot szervezni, hogy az ott élő emberek helyzete valamilyen szempontból jobb legyen - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Népszabadság szombati számában közölt interjúban.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SELIG
Jól jövedelmez a kormány fényezése. A csuhásoknak főleg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
adrenalink
Tévedés! Ma a cél a "kösz jó"! Mármint egy jól behatárolható szűk rétegnek...
silber13
@DR Eric CARTMEN: Jó nagy keresztet. És remélhetőleg fel is kalapálják rá, miként tették volt az égi gazdásával.
kisvirag.simon
Mondd a kormánynak! Ott nem tudják ,mire lettek megválasztva!
coyote3
A főseggnyaló pap inkább arról mesélne milyen okos ideológia miatt gyilkoltak le a vallás jegyében több millió embert. Csak nem a felebaráti szeretet vitte rá a papokat?
jancsik68
A papok a szerénységre,a szegénységre,az ellesettek megvédésére esküdtek,nem a hazugságra,a hatalmon lévők seggnyalására főpapuram.Nem emlékszik még az esküjére,igaz arra legtöbb politikus sem emlékszik arra.
marlin
Kedves Péter!! (emlékezve a dorogi kispapra)
II. János Pál pápa felszólított arra, hogy a szeretet civilizációját kell felépíteni a - "fideszlojalitás helyett" !!
A II. Vatikáni zsinat a jogok és a kötelességek kölcsönösségére(!) figyelmeztet!! Kiemeli az "állam kötelességeit a társadalom szolgálatában, az állampolgárokat viszont óva inti attól, hogy túl nagy befolyást juttassanak a közhatalomnak,"
Mert ugye:
"Feladatánál és illetékességénél fogva az egyház semmiképpen sem elegyedik a politikai közösséggel, és nincs kötve semmilyen politikai rendszerhez..." (GS 76).
Püspök úr!!
"Egyes politikai és gazdasági filozófiák azt várják az államtól, hogy csak a legsikeresebb egyéneket, szervezeteket, vállalkozásokat támogassa - abban a reményben, hogy később azok biztosítják majd az ország jövőjét. Az elmúlt évek tapasztalata nem igazolta ezt az elméletet. A katolikus társadalmi tanítás értelmében pedig meg kell fogalmaznunk azt az elvárást, hogy az állam - lehetőségeihez mérten - mindenki számára biztosítsa az emberhez méltó életet. Vagyis nem csupán a gazdaságot, hanem a rászorultakat is támogató politikát kell folytatnia" (PT 64).
Bíboros úr!!
"Teljes összhangban van az emberi természettel, hogy olyan politikai és jogi struktúrákat találjanak, amelyek egyre jobban és bármi néven nevezendő megkülönböztetés kizárásával hathatósan biztosítják minden állampolgár szabad és cselekvő részvételét mind a politikai közösség jogi alapjainak megalkotásában, mind a közügyek irányításában, mind pedig a vezetők megválasztásában" (GS 75). A társadalom szabad önszerveződését elősegítő reformok "létrehozták a szolidaritás hatékony formáit, amelyek alkalmasak arra, hogy a személy értékeit nagyobb mértékben tiszteletben tartó gazdasági növekedést elősegítsék" (CA 16).
Viszont mint itt is láthatjuk, a kizsákmányolás új módjai vannak terjedőben: némely munkaadó a közmunka vagy a feketemunka lehetőségét kihasználva éhbérért dolgoztatnák embereket!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.