Kedden robbant a hír, hogy az ISD Dunaferr Zrt. még az idén 800 fővel csökkenti munkavállalói állományát. Közben kiszivárgott a társaság vezérigazgató-helyettesének szakszervezeteknek küldött bizalmas, augusztus közepén kelt levele. A részletekből kiderül, hogy a "létszámoptimalizáció" 2012-ben 800 főt érint, azonban ez nem végleges szám, a leépítés maximális mértékét jelöli. A dunaujvaros.com hírportál által közzétett dokumentum részletes ütemtervet is tartalmaz a hatalmas leépítésről. A társaság közleményében a nehéz gazdasági helyzetet említi meg a leépítés alapvető indokaként, amely részben "az indokolatlanul magas fix költségekkel" magyarázható. Az egyik érdekvédő szervezet véleményezésre alkalmatlannak találta a leépítésről szóló előterjesztést.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anemone
Én is ismerem a részletes tervet. Az esetleges drámai helyzeteket elkerülendő. olyan módom lesz az elbocsájtás levezetve mint ahogy a törökök elfoglalták Budát. Csak annyit módosítottak az eredeti terven, hogy a törökök észrevétlenül beszállingóztak a várba, a munkások meg pároslábbal ki lesznek rúgva a Dunaferrből.
overdose
Érdekes balesett ?mindennap bejelentenek többszáz munkahely szünik meg a statisztika meg azt mondja hogy kevesebb a munkanélküli? A csalás nem bűn? de csak addig mig a kórsó el nem törik!
marlin
@anemone: Érdekes, amikor a Kedves Vezető nem állt szóba a Nokiával és a cég "átdolgozta" a "termelés racionalizálását" a Komárom Nokia Kft. az elbocsátott dolgozóinak (a mai napig is!) kifizet: a "kiértesítés" hónapját, a két hónap felmondási időt, két hónap álláskeresést (bridget) teljes fizetéssel(!) és a törvényesen járó végkielégítés dupláját!!
Kíváncsian várom megtisztelő tájékoztatásodat a Dunaferr Zrt.-től várható "csomag"-ról!!
nahát
Talán mert lejárt a nokia adókedvezménye és újabb kedvezményeket akart kizsarolni? A határon túlról jövő híreket is meghallanád, akkor tudnád ,hogy a nokia 20000 embert küldött el világszerte , mert nem fogytak a telefonjai és veszteséges volt. És most is az!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.