Június 29-én még 760 millió forint, míg augusztus 31-én már több mint 3 és fél milliárd forint összegű folyószámla-hitelt vett igénybe a debreceni önkormányzat az „alapvető, és kifejezetten indokolt kiadások teljesítéséhez”. Elkészítette féléves költségvetési beszámolóját az önkormányzat következő ülésére Kósa Lajos polgármester. A helyzet nem rózsás. Az ez évi költségvetés végrehajtása látszólag kiegyensúlyozott volt, de a város a fizetési kötelezettségeinek – átlagosan a fizetési határidőt meghaladó 30-40, majd később már 50-60 napos késéssel – csak úgy tudott eleget tenni, hogy több alkalommal folyószámla-hitelt vett igénybe.

Forrás: vagy.hu
Feltöltő: ulrike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sport50
kósa "úr" mit csinál???nem baj, de lesz stadion!!!:D
marlin
Költségvetés: rosszul áll Debrecen szénája

És nem csak Debrecené, ahol kb. 210 000 lakosra jut a 40 milliárdos hiány!!

Esztergomban a kb. 31 000 lakosra jutó 26 milliárd cca 35 évre eladósítja a várost, és a híradásokat nézve Komárom is "igyekszik felzárkózni, de Tatán is ingatlanokat árul az önkormányzat!!
adrenalink
@marlin: Én már régóta pofázom, hogy a város lakosságának létszámához kell viszonyítani a hitelállományát, de falra hányt borsó...!
kumming
@sport50: Ez nem jó példa. A stadiont az állam építi, állami pénzből, és tulajdonjoga is az államé lesz. Debrecen városa csak a kezelője lesz.
marlin
@adrenalink: Akkor viszont Esztergom magasan vezet!! :-((
adrenalink
@marlin: Kb fél éve mindenki Db, és Hódmező vásárhely eladósodottságáról beszélt, kíváncsiságból rákerestem a gugliban. Debrecen nem volt az első tízben, Esztergom viszont toppon volt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.