Az ellenzéki együttműködés hiányában, és az MSZP erősödése miatt egyre szűkül a politikába való visszatérését lebegtető Bajnai Gordon mozgástere. A volt kormányfőnek az LMP-vel szövetségre lépésben reménykedő stábja Mesterházy Attila MSZP-elnökkel került szembe, aki az elmúlt egy évben vaskézzel szervezte át a pártját arra törekedve, hogy egyedül vághasson neki a 2014-es választásoknak. Az MSZP-ben komoly viták folynak a kampánystratégiáról, így arról is, kell-e a szocialistáknak egy külső miniszterelnök-jelölt, és mit nyernének Bajnai indításával.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

batukán
Míg Mesterházy keménykedik és arrogáns, addig Bajnai nyugodt, szelíd stílusát én jobban kedvelem. Nekem nem kell a hőzöngő, Orbán stílus, amit Attila átvett Viktortól, engem a szakértő Bajnai fog meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pilóta
Amikor az MSZP még csak az álmodozások korát éli, felesleges konkrétumokkal előllnia. Jelen helyzetben tökmindegy, hogy Bajnai vagy Mesterházy, mert mindkettő bukta!
Az MSZP-nek azon kellene gondolkodnia, hogy a napvilágra került, minden kormányzati törekvést és cselekedetet következetlenül ócsárló hozzállásán miképpen változtathatna "házon" belül.
Ez a "mertcsak" alapuló megnyilvánulási dogmarendszer a XXI. században már nem lehet nyerő , ma már csak észérvek kifejtésével lehet vitatkozni, s ezáltal a "tábort" erősíteni.
Bár érthető, hogy az MSZP cselekvési kényszerben van, de erre nem megoldás az, amit és ahogy tesz, mert az nem más, csak "zajkeltés".
szaboria1
@Pilóta: Bajnait nem lehet össze mosni Mesterházyval. Bajnai szakember, míg Mesterházynak ugyan van végzettsége de szerintem gyakorlat is kéne hozzá.
QQCSI
"... a napvilágra került, minden kormányzati törekvést és cselekedetet következetlenül ócsárló..."
Kitűnő megfogalmazás!
Gyakorlatilag normális törekvése ill.cselekedet nincs a fidesznek, tehát bárki is jogosan ócsárolja azokat.
Na, persze, ha vannak olyanok, amelyek nem kerültek napvilágra, de okosak, ésszerűek és Magyarország javára szolgálnak, akkor még akár dicsérhetné is azokat!
Bár már látnám, hogy a talpnyalókon kívül bárki is gratulálna a kormány ténykedéséhez!
batukán
Míg Mesterházy keménykedik és arrogáns, addig Bajnai nyugodt, szelíd stílusát én jobban kedvelem. Nekem nem kell a hőzöngő, Orbán stílus, amit Attila átvett Viktortól, engem a szakértő Bajnai fog meg.
QQCSI
@batukán: Bajnai ráadásul már bizonyított:
nem értek hozzá, de elhiszem, amit hallottam:
az Orbán-kormány számára szépen helyrehozta a dolgokat.
Viktornak meg sikerült újra szétzilálnia.
Lehet, hogy Kupa Mihály, Békesi László, Medgyessy Péter,
Oszkó Péter, Kóka János, Róna Péter, Bod Péter Ákos,.. mind hülyék,
de azért gyanús, hogy velük szóba álltak azok is, akiket jegyeznek a világban.
töky
Én a helyükben közösen indulnék. Kinyilvánítanám azt, hogy az országot ketten fogjuk irányítani , mint miniszterelnök és annak egyedüli felhatalmazott kizárólag gazdasági kérdésekkel foglalkozó helyettese. Mint elnök foglalkoznék a gazdaságon kívüli ügyekkel ( külpolitika, oktatás, sport , egészségügy , ideológia...stb) és mint alelnök , vagy miniszterelnök helyettes foglalkozna a gazdaság és az ahhoz kapcsolódó ügyek kezelésével. Külön külön bukásra vannak ítélve Orbánnal szemben , de nagyon.
batukán
@QQCSI: Az európai ember európainak nem ellensége, hanem barátja. Agy fél-ázsiai nem. A vélemények és akaratok sokszor ütköznek de demokratikusan, intelligensen, több szempont figyelembevételével el lehet érni amit szeretne egy kormányfő, aki sosem rendelheti személyes akarata, bosszúja, kicsinyessége alá a többség akaratát.
Ma Európában, nincs ellenségünk, úgyhogy a kardokat ideje lenne visszadugni a helyére.
QQCSI
@batukán: Egyetértek és sokan egyetértünk Veled, de ettől még O.V.
tényleg úgy viselkedik mint egy diktátor, és a talpnyalói addig is
nyalják a ...talpát, amíg az anyagi érdekük diktálja.
Engem nem is az érdekel, hogy megbukik-e Orbán, hanem az,
hogy ebben a büdös életben visszakerül-e az ország dolgozói által
megtermelt sok-sok milliárd!
KöBüKi
Ugyan minek a Bajnainak a maszop.!Szerintem a saját pártja élén elindul és valszeg nyer is.!Mert normális embernek a maszop,akiknek volt nyolc éve,nem kell.!A félcsipejüvé vált jobbik sem.!Bár a Volner úr egy külön kategóriát képvisel!A fütyülők pedig külön állatfaj,a nép teljesen besokallt tőlük,tizszer inkább az ördög mint ők no meg a kakis farku tömjénzsóti.!Élen azzal a baromsággal hogy szavazati jogot adtak a határon tuli magyaroknak.!
QQCSI
@KöBüKi: Remélem, nem értettelek félre, hogy szentfazéktömjénzsóti nem csupán a védett madarak kilövési engedélyéhez, hanem az egyneműek szerelméhez is áldását adja!
Csizmás Kond
@KöBüKi:
"a saját pártja élén elindul és valszeg nyer is.!"
...valszeg melyik az ?
KöBüKi
@QQCSI: A töményzsóti a fiukat szereti!!!
@Csizmás Kond: Pártot alapitani és bejegyeztetni néhány nap alatt lehet.!Pár ezer ft és néhányszor tiz bejegyzett párttag kell.!!!Azután pedig sok-sok millió kampányra.!!!
Csizmás Kond
@KöBüKi: Ja, már azt gondoltam meg is van.
...amúgy pedig teszemazt ha holnap bejelent egy pártot és azzal indulni is fog ki a franc fog abban hinni ?
QQCSI
@KöBüKi: Nem találok szavakat.
Nem azért, mert a katolikus egyház akárkije homokos ,
-esetleg-,
hanem azért, mert, ha Te tudod, akkor a párttársai is.
Márpedig, ha ez igaz, és a kdnp lapít, mint szar a fűben,
akkor talán Qrva jó lenne, ha a sok hülye bigott katolikus utánzat észhez térne...
batukán
@töky: Közös lónak túrós a háta...
KöBüKi
@Csizmás Kond: Bajnai ma hitelesebb mint valaha bármikor.!Időközben kiderült hogy a libás ügyet is a nyakába varrták,valójában Ők kifizették a libák árát,csak a beszállitótól nem került tovább a termelőkhöz.!De a lejáratáshoz jó volt.!
Anno amikor a Meggyesi úr volt a maszop miniszterelnök jelöltje,Én is rájuk szavaztam,csak később tudtam meg hogy az aprópiroska vonal olyan erős hogy mindene képes,mint ahogy beigazolódott.!Igy lett pinokkió miniszterelnök.!!!
Csizmás Kond
@KöBüKi: Bajnait mindig is jó szakembernek tartottam de az, hogy részt vett egy szerecsenmosdatásban senki nem felejti el.
A libás ügyet pedig bármilyen szerepe is volt benne soha nem fogja tudni lemosni magáról.
...szóval két olyan bibi van ami nem igazán vetít jó fényt rá...
batukán
@KöBüKi: Ez volt a Fidesz stratégiája, bemocskolni mások erkölcsösségét, nemtelen vádakkal illetni meg embereket, aztán röhögni a markukba, hogy milyen jó móka volt. Ha ők valóban olyan Istenfélő emberek, mint ahogyan ezt próbálják előadni, akkor nem vetemednének a bűnre. Nem tudom mikor volt ennek az országnak ilyen lélekben megnyomorodott kormánya.
KöBüKi
@Horizont: A maszop,fütyisz,szadesz történelmi pártok legyenek múlttal és semmi jelennel.!Jók lesznek a jövő nemzedék riogatására az ördög helyett.!
Számos nagy tudással megáldott közgazdászunk van,tehát egy szakértői kormány kell,akik a lopás csalás,hazudozás helyett stratégiát dolgoznak ki,és elindulnak.!!!
A felemelkedés kulcsa a gazdaság.!Rákosimatyi már megpróbálta hogy legyünk a vas és acél országa! - nem sikerült!Országunk agrárország kell legyen,magas technológiai és termesztési kulturával,és egy hozzákapcsolódó feldolgozó iparral.!
zabhegyező
@KöBüKi: Mint láthatod, az elmebajosoknak hiába bármi csak az van ami az ő kis zakkant világukba belefér!
QQCSI
@zabhegyező: Többek között azért kedvelem a Propellert,
mert nincs diszlájkolásra lehetőség,
különben ...kapnál egy párat
zabhegyező
@QQCSI: Szeretem amikor nem az általam gondoltak reagálnak:)
Én ezért szeretek ide járni!
Eldob az ember egy követ és nem tudhatja kit talál el:)
Én a kandúrra gondoltam de látom te is csak azt látod ami az eléd tett tükörben elfér:(
QQCSI
@zabhegyező: Ebben csak az vicces, hogy Kandúr inkább egy kicsit jobbos...
zabhegyező
@QQCSI: Én meg haspárti vagyok!
Meg sajnos cukros:(
KöBüKi
@zabhegyező: Szar ügy,mert a kettő nem fér meg egymással.!
zabhegyező
@KöBüKi: Rájöttem:(
Viszont van egy előnye:
Ehetek húst hússal és hurkát kolbásszal :)
Ha nem így látnám akkor mér nem itt irkálnék.
QQCSI
@zabhegyező: A nagynéném is.
De kiválóan süt, főz...
Kutyafüle
@zabhegyező: Annyi cukros van ebben az országban, hogy nyugodtan pártot alapíthatnának:))
QQCSI
@Kutyafüle: A legutóbbi inzulinos balhé okán jogukban is állna.
(Aki nem tartja be az orvos által előírtakat, csak a drága gyógyszert kaphatja..)
KöBüKi
@zabhegyező: Én már tizenkét éve!!!Hála a gondviselésnek Én a nokedli kivételével a tésztafélékért nem rajongok,a rizsért sem!
KöBüKi
@Kutyafüle: Durván az országunk lakosságának tizede.!
Kutyafüle
@KöBüKi: Sajna igen, vigyázni kell ez az igazság. :)) Az enyém most jó, megdícsért a doki.
Ebéd után 1 órával 6,2 volt:))
sza
Nekem anyukám cukros! Egy nap ötször szúrja magát, a diétát meg úgy tartja hogy rendeli magának a napi kaját. Van itt egy időseket gondozó szervezet akik gondolnak a cukrosokra is!
Pilóta
@sziráki ágnes:
Kedveseim, Ti nem tudtok olvasni?:-)))
Ezen az oldalon nem a Ti "bajaitokról" van szó, hanem a Mi nagy "bajnaikról":-)))
sza
@Pilóta: Néha előfordul hogy eltérünk a témától..., most például a Grúziában tárgyaló Orbán Viktornál a Szép asszonyok egy gazdag házban című remekművet tárgyaljuk...
kkalman
Néhányszor leírtam már, Bajnait tartom a gengszterváltás óta a legrátermettebb gazdasági szakembernek ahhoz, hogy vezesse az országot. Mesterházy elméletben lehet, hogy jó, de gyakorlat nélkül semmit nem ér az elmélet. A baj vele legfőképpen az, hogy nyomába sem érhet egykori katonatársamnak, aki a főiskola elvégzése után került a rajomba, és úgy kezdte a bemutatkozást, hogy tudom mi van a tankönyv akárhányadik oldalán, de nem tudok megjavítani semmit. Ezt a Mesterházy soha nem fogja mondani. számomra ő egy kis második Orbán, aki a hatalomért sok mindenre képes.
Bástya Elvtárs
@kkalman: Akkor jöjjön a 2 rossz közül a kevésbé sz@r!!!
Kutyafüle
@Pilóta: 21.54 Néha nem csak kiértékelünk dolgokat, hanem félreértünk, avagy félreolvasunk:)) ugye nem baj?
Tekintettel arra, hogy csak itt tudunk találkozni, és így egy kicsit személyesebb a társalgás:))
Kutyafüle
@kkalman: Az "öreg" MSZP-sek hiteltelenné váltak, a fiatalok meg még nem hitelesek.
Akkor mi a fenében bízhatnánk?
Valahol vannak hiteles, fiatalok, akik alkajmasak lennének, de egyenlőre nem nyilatkoznak,? Vagy nem is kapnak rá lehetőséget?
kacsa0707
@Kutyafüle: Én másképp fogalmaznék : az öreg MSZP-sek már felvették az IMF- től a fiatalok pedig azt várják, hogy mikor vehetik már föl.
Kutyafüle
@kacsa0707: Hát...nézd, a 2010-es bukásnak nagyrészben a korrupció volt az oka, ez tény.
Viszont az, hogy tülekednek a húsosfazék mellé, ez mindegyikre elmondható
Sztem országos jelenség
kacsa0707
@Kutyafüle: Bocsi de a hozzászólásom nem pártalapúnak szántam, de eddig őrájuk volt jellemző a hitelfinanszírozás, egyébként teljesen igazad van.
kkalman
@Kutyafüle: A fiatalokat nem is engedik még a húsosfazék közelébe, csak nagy néha egyet-egyet, hogy elmondhassák, fiatalodik a párt. De ez igaz a többi pártra is. Mikor kellően agy mosottak, agyhalottak lesznek, akkor léphetnek csak színre. Addig KUSS a nevük.
Kutyafüle
@kkalman: Ebben is, mint mindíg egyetértünk maximálisan. Ezt is már elmondtam a megfelelő helyen nagyon sokszor, de ...de...maradt minden a régiben:((
kkalman
@Kutyafüle: Mert ez az a hely, ahol semmi sem változik. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.