Nevetnék, de nem vicces. Ez a csávó, aki annó jelképesen eltemette a kommunizmust – amely, mint minden totalitárius rezsim, a gondos pásztor-birkanép relációra épült – ma már tényleg azt hiszi, hogy ő a jó, az erős pásztor, aki majd ad nekünk, gyengéknek az erejéből? (Vö: „demokrácia helyett” és „félázsiai népség”.) Igen, azt hiszi. Gyerekek, ez az ember Jézusnak képzeli magát. És ehhez vegyük hozzá a kormány filozófusának legutóbbi mélyenszántását, miszerint „a politika a hatalomról szól...hatalom vagy épül és erősödik, vagy szétesik és dezintegrálódik.”

Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Áll a juhász a réten a botjára támaszkodva. Arra megy a többi juhász. Amikor meglátják, megkérdezik tőle:
- Hát te mit csinálsz?
- Gondolkodom.
- És hol a fenében van a nyájad?
- Azon gondolkodom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KöBüKi
@sziráki ágnes: A mát azt sajnos B...hatjuk,még a holnapot is!!!
sza
@KöBüKi: Ne légy ilyen borúlátó, még megfekszi a gyomrod!
KöBüKi
@sziráki ágnes: Optimista mivoltom ellenére sajnos borúsan látom a jövőt.!Ez a mocsodék ha most eltakarodna a bandájával együtt,akkor még talán,de ha felveszik az IMF hitelt és eltapsolják,akkor...kész.!
sza
@KöBüKi: Pedig felveszik és eltapossák, aztán majd tesznek egy kis köretet a hús mellé...
kkalman
Sértés a pásztorokra nézve, hogy ez az elmebeteg pásztornak képzeli magát.
Soha nem felejtem, a 70-es évek első felében sokat jártam Püspökszentlászlón. A falu feletti fennsíkon legeltette nyáját egy pásztor. Amolyan igazi, télen, nyáron subát viselő, pásztorbotjára támaszkodó pásztor, a lába mellett, két heverésző pulival. Nem csinált mást, mint állt egy helyben, és ha látta, hogy a birka nem arra ment, amerre ő gondolta, füttyentett az egyik kutyának. Mindig csak az egyiknek. Az elment, visszaterelte a birkát a helyére, majd visszafeküdt a helyére. A következő füttyentésre a másik kutya ment. Mindig az, amelyiknek szólt a fütty.
Ez az ember a szememben az igazi, jó pásztor.
Ez az önjelölt pásztor még a kutyáinak (beosztottainak) sem tud parancsolni, a nyájba (az emberekbe) pedig úton útfélen beleharap Ha nem ő, akkor a kutyái.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.