Az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap a nagy nyugat-európai multinacionális cégek értékesítéssel megbízott ügynöke – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában Ilie Serbanescu. A neves bukaresti gazdasági szakértő szerint a kelet-közép-európai térség országainak az Orbán-kormányéhoz hasonló gazdaságpolitikát kellene folytatniuk. – Hosszú ideje folytat hiteltárgyalást a magyar kormány a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Bizottsággal. Budapest azonban nem ért egyet az IMF által megszabott megszorító intézkedésekkel. Eközben például Romániában az adófizetőkre rótták a válság terheit. Mi a véleménye az Orbán-kabinet unortodox gazdaságpolitikájáról? – Üdvözlöm a budapesti kormány igyekezetét, hogy együttműködésre törekszik a valutaalappal, ám nem kizárólag az IMF által diktált feltételek mellett. Mintegy ötven éve ismerem a nemzetközi pénzintézetet, és elmondhatom: receptjei sohasem jelentettek gyógyírt. Nem is jelenthettek, hiszen a szervezethez...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Ilie Serbanescu, a neves bukaresti gazdasági szakértő szerint a kelet-közép-európai térség országainak az Orbán-kormányéhoz hasonló gazdaságpolitikát kellene folytatniuk."

--- Igen, csakhogy minden új irány korábbiakban kialakult és megszokott érdekeket sért.
--- Csakhogy, ez nem lehet egy új gazdaságpolitikai irány útjában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.