Egy adoma szerint a Baranya megyei Bólyban olyannyira takarékosan élnek az emberek, hogy ha valaki az eladó szerint túl pazarlóan költ valamelyik helyi üzletben, akkor rászólnak, hogy ebből vagy abból a termékből van olcsóbb is. Hogy ez igaz-e, arról empirikus úton nem tudtunk meggyőződni, viszont kétségtelen, hogy a 4000 fős település az egyik leginnovatívabb magyar város. Termálvízzel fűtik az intézményeiket és az ipari parkjukat, az iskolában nullára redukálták a villanyszámlát, a hipergyors internetet pedig az önkormányzat szolgáltatja. Mindeközben a könyvvizsgáló nem hitte el, hogy még folyószámlahitelük sincs. A Hetek riportja.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Akár a mesében, de mégis igaz !
Hárs József bizakodó a jövőt illetően is, egyvalami azonban mégis aggasztja, mégpedig a település feladatainak állami kézbe vétele. „Soha nem értettünk egyet azzal, hogy egy önkormányzatnak csupán költségvetési szervként kell működnie, mi felelős gazdaként tekintünk magunkra. Most azokat is büntetik, akik eddig jól gazdálkodtak, miközben az állam messziről nem fogja tudni olyan hatékonyan kezelni az itteni problémákat, mint ahogyan a helyben élők” – fogalmaz a polgármester. Példaként a térségi funkciókat betöltő iskoláik államosítását említi. A helyi oktatásra az állami normatíván felül eddig évi 100 millió forintot költöttek. Ezentúl a finanszírozás ugyan nem az ő terhük lesz – kivéve a rezsiköltségeket – ugyanakkor a 100 millió forintot mégsem tudják megspórolni, mert a központi költségvetés 170 millió forinttal többet von el a jövőben a helyi bevételeikből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
anka
Lehet példát venni a pazarló és kizsákmányoló kormányunknak!!!
nyanya001
És ez kapott díjat!

Rogán Antal díjat kapott a közpénzek hatékony felhasználásáért...
.. .
a közpénzek eltékozlásáért kellett volna citromdíjat kapnia Rogánnak ! (meg hozzá hasonlóknak ! )
a Pepita
@anka: Példát venni nem fognak, az nekik nem szokásuk...Ellenben nagy valószínűséggel megpróbálják lenyúlni, tönkretenni az eddigi eredményeket, mert tűrhetetlen is, hogy akadnak ilyen helyek Magyarországon, köszönhetően az ott élőknek és egy rátermett polgármesternek...
bosszants
A cikk jó, Bóly meg ismerős.
Egy dolog kényesen el lett kerülve:
miként sajtolják vissza a használt meleg vizet a vízadó rétegbe?
Lényeges kérdés, mert Szentesen emiatt döglik meg a kertészet.
A törvény ugyanis kötelezi a víz vissza sajtolását és a kertészek ezt nem hitték el.
profon
"Nem" fogyasztási adót kellene az ilyenekre kivetni ! Mi az hogy ingyen van a világítás ? Mi az hogy termálvízzel spórolnak ? Az ilyenek miatt van bajban a költségvetés ! Atombombát nekik ! :)
sza
Miért ne lehetne ezt a példát az egész országban felhasználni , elterjeszteni? Hiszen rengeteg termálvizünk van!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.