Ha a kormány önhatalmúlag döntene arról hogy nem fizeti vissza az önkormányzati adósság egy részét, akkor az mindenképp államcsőddel érne fel. Nem az összeg nagyságán múlik, hogy technikai értelemben becsődöl-e az ország. Az ország adósságbesorolásának felülvizsgálata ugyanakkor az év vége előtt nem valószínű, bár a romló nemzetközi környezetben még ez is benne lehet a pakliban. Múlt pénteken újfent meglegyintette az államcsőd szele Magyarországot. Még ha nem is amiatt, mint 2008-ban vagy tavaly ősszel, amikor a magyar kormány úgy döntött, hogy a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) fordul az ország finanszírozhatóságának védelme érdekében. Az Origo információi szerint nemrég az egyik nagy hitelminősítő figyelmeztette Magyarországot, hogy "ha erőből, önhatalmúlag kényszerítené rá a bankokat a kormány, hogy az önkormányzatoktól átvett adósságcsomagon valamekkora veszteséget szenvedjenek el, az jogilag csődeseménynek minősülne, azaz részleges államcsőd állna be".

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Márpedig kósa seggfej ezt nyilatkozta...
adrenalink
Mindenképpen szeretne bekerülni a történelembe! Hát, ha másképp nem megy...:(
nahát
nagyon beszartak a nemzetközi bankok ha ilyen nyomásgyakorláshoz folyamodnak
batukán
Akkor az embereknek sem kell kifizetni és nem veszi el a bank fejük fölül a házat? Az államot sem tudja bekebelezni, nem tudja rajta behajtani, akkor gondolom Orbán felszólítja, az adósokat, hogy kövessék a z állam példáját... . Gondolom így gondolta Orbán a jövőt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.