A magyar légierő gépei járőröznek Szlovénia és a balti államok fölött egy NATO megállapodás alapján a közeljövőben - mondta Hende Csaba november 13-án, kedden egy miskolci rendezvényen. A honvédelmi miniszter úgy fogalmazott: Szlovénia légterét hamarosan, a balti államokét pedig várhatóan 2015 és 2018 között védhetik a magyar Gripenek.

Forrás: honvedelem.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
@yazo64: Az a Lockheed anyag előkerült-e már, ami miatt a NATO országokban, Japánban és más országokban kormányok buktak, mert a cég nyilvánosságra hozta, kiket vesztegetett meg az F16-os eladások keretén belül?
kkalman
14, igazán komoly haderőt képviselő repülőnk, védi a szlovén és a balti légteret. Szlovénia megoldható egy DNy-i irányban elnyújtott kanyarral, de a Baltikumba oda kell települni.
Hány géppel is?
A maradék gépekkel védik a szlovén-magyar légteret.
Kik ellen?
Megvan! Azok ellen akikkel baltás atamánunk szerint harcban állunk.
Pilóta
@kkalman: A 14 gép, az lényegében 12 + 2!
kkalman
@Pilóta: Ez, hogy 14, vagy 12+2, azt hiszem lényegtelen, mikor a csizma sarkánál az Adriára beforduló legkisebb, amerikai repülőgép hordozó fedélzetén is ennek a repülőgép mennyiségnek a többszöröse van.
Pilóta
@kkalman: Csak arra utaltam, hogy van 2 oktatógép:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.