Az október 23-i zászlóbontás után három héttel elkészült az Együtt 2014 politikai entitás erkölcsi alapvetéseit tartalmazó dokumentum.

A Tenytar.blog.hu azt találgatja és elemzi, hogy mi várható a mozgalom jövőjét illetően. Mint írják,Ezek azok a pontok, amelyeket a későbbi csatlakozóknak el kell fogadniuk, illetve a tervek szerint később ezekre épül majd valamiféle választási program.

A projektnek nincs könnyű dolga. Azok a szervezetek (MSZP, LMP), amelyekkel együtt szeretne működni húzódoznak a szorosabb kapcsolattól, mások pedig szívesen együttműködnének vele, de ezeket az Együtt 2014 nem látja szívesen (DK, Kuncze-féle egyesület). Megint mások azzal próbálnak politikai tőkét kovácsolni, hogy elhatárolódnak tőle (4K)

Ráadásul a projektnek az önmeghatározása sem tiszta. Egyesületnek indul, majd ha bejegyzik, most éppen (bármit is jelentsen ez) választási együttműködésnek nevezi magát, és még az is lehet, hogy valamikor párt lesz belőle. De ez sem biztos. Továbbá a három alapító tagszervezet vezetői is gyakran egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesznek, és szándékokat próbálnak közvetíteni. Ez egy kicsit döcögős kezdésnek tűnik.

Mindazonáltal az Együtt 2014 erkölcsi alapvetéseinek kiindulópontja ugyanazokra a gondolatokra épül, amelyeket Bajnai Gordon is elmondott október 23-án: 2014 sorsfordító év lesz, nem csak kormány, de rezsimváltásra is szükség van, ez viszont csak a változást akarók minél szélesebb összefogásával lehetséges.

További részletek a Ténytár blogon >>>

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.