A miniszter szerint a tanárok nem akarnak dolgozni, a beszólás szóba kerülhet a sztrájk-tárgyalásokon is.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gabrella
A parlamenten kívül senki nem akar dolgozni ma Mo-on, gondolják ők a gazdagok.
nyanya001
Balog miért nem maradt esztergályos ?
Miért lett politikus ?
Kutyafüle
Köztudott, hogy a pedagógusok többsége nő. balog akarsz köztük eunoch lenni?
Dr.luigilongo60
Ennek a fasznak se volt gyerekszobája, az tuti.
dr. prédikátor
@nyanya001: Pontosan az ,egy óriási nagy fasz!!! akinek a nyelve a cigus fecalicus seggében van!
silber13
@nyanya001: Mert a betanított esztergályosság büdös volt neki, miként a munka, hát lóhalálában református lelkésszé változott.. Meccsodda lelkééész lett, meeccsoda lelkéész!
Rézangyal
Igaz a mondás: mindenki magából indul ki! Innentől kezdve nincs mit hozzátenni. Szeretném látni Balogot szeretném látni valyogot vetni. Az a testhez álló munka neki.
QQCSI
@nyanya001: Mert csak a jó esztergályos esztergályos,
a balfék ott is csak balfék, mint minden normális helyen.
Kivétel: a seggnyaló politikusok serege.
Bármekkora barmok,
ahhoz elég eszük van:
felfelé nyalni, lefelé taposni.
gergely
Hiába magyaráztok egy ingyenélőnek!
entero
@gabrella: Azért elég nagy volt a felháborodás amikor a tanárokat is kötelezték arra hogy benn legyenek 8 órát a munkahelyükön, ne pedig bemenjenek két órát mert csak annyit kell tanítaniuk. Vagy a tanári állás kiváltságokkal jár? Az én párom vezető óvónő, és bent van végig, ha nincs akkor meg az óvoda ügyeit intézi, nem otthon lógatja a lábát.
kkalman
@entero: Azt azért ne felejtsd, hogy sokszor meg a szabadidejüket áldozzák fel, hogy a gyerekek el tudjanak menni osztálykirándulásra, nyári táborozásra, éjjel javítják a dolgozatokat, és még lehetne sorolni, hogy a napi leadott órákon kívül mi mindent kell csinálniuk, hogy másnap ismét odaállhassanak a nem éppen fegyelmezett diákok elé. Azt hiszem, annak van joga a munkájukat kritizálni, aki megpróbált legalább egy hetet végigcsinálni egy iskolában. Én egy hónapig voltam megbízott szakoktató, annyi elég is volt az ilyen irányú tevékenységből.
entero
@kkalman: Mondjuk ezen nem is vitatkozom, látom milyenek a gyerekek már az óvodában. A pedagógus a mai gyerekek mellett lassan nyugtatókat kell hogy szedjen, mert amilyen a szülői nevelés, olyan a gyerek, és sajnos ez sokszor nagyon siralmas végeredményt ad. Csak tudod erről eszembe jut sógornőm, aki immunológus, gyógyszerkutató, egyetemi tanár, egész napját az egyetemen tölti, hajnal négyig meg írja a kutatásait, reggel hatkor meg már indul dolgozni újra, nem is tudom hogy bírja. Persze közben még a 16 éves kis kamasz kislányát is el kell lássa, meg még sorolhatnám. Tény, hogy mindezt a minimálbér közel tizenöt szereséért, de meg is érdemli azt hiszem. A tanult emberek, akik ráadásul tényleg okosak, és nem félnek a munkától, azokat meg is fizetik, sőt még őket keresik meg a nagyobb cégek, mert hírük megy.
köhögő bolha
Állandóan megalázzák a pedagógusokat a narancsosok,ennek ellenére még mindig rájuk szavaznak.
gibgab
Szemétláda! Kimondtad, mert úgy is gondoltad! Tudod, hogy hány pedagógus saját pénzén eteti az éhes gyereket, saját pénzből veszi meg a foglalkozásokhoz az anyagot, saját pénzből vesz tisztálkodási és takarítószereket az iskolának, óvodának, saját pénzén viszi orvoshoz a beteg gyereket? Arról már nem is beszélek, hogy a pedagógus nem kapja még az alapvető munkaeszközöket sem, hanem saját maga veszi (tollak, ceruzák, filcek, füzetek, vonalzók stb, stb. Te meg csak a zsebedet tömöd. Mocsok!
coyote3
Aki a pedagógusokat ebben az esetben ekézi, az egyrészt sötét, mint a tök, másrészt rosszindulatú, mint a buta emberek igen jelentős hányada.. És sajnos ezekből van még ebből az országban szép számmal.
entero
@coyote3: Kiírhattad volna nyugodtan hogy rám gondoltál. Az igazság az ami a legtöbb embernek fájó pont, főleg ha meg is mondják nekik. Nincs semmi bajom a pedagógusokkal, a párom is az, a sógornőmről meg olvashattál fentebb, én ezt veszem alapul, és nem a siránkozást. Akár csak az élet minden területén.
coyote3
@entero: Drága cimbora kímélj meg a hülyeségeidtől. És legfőképpen ne értékeld magad túl. Nem szoktalak olvasni... Amúgy beszédes, ha magadra vetted...:)
adrenalink
@entero: 00:12-re Jogos volt a felháborodás! Hiába kotlanak bent a suliban, érdemi munkát nem tudtak végezni. Gyerekek, szülők keresik őket a saját kis problémáikkal, stb. Érdemi munkát (dolgozat javítás, óra vázlat stb készítés) a viszonylag nyugodt otthonra marad, nem beszélve arról, hogy minden, a tanításhoz szükséges infóhoz Neten jutnak hozzá, amelyet a jó esetben 10 tanár/gép viszonylatában szintén csak otthon, a saját gépén tudnak kimazsolázni.
dubitus
@nyanya001: Ha cukrász lenne, megehetné a selejtet, de bizony, beosztott esztergályosnak a selejt anyagát ki kell fizetni!
Ha az esztergáláshoz is annyit ért, mint az oktatáshoz, több fém lenne gyomrában, mint testsúlya!
dubitus
Akinek észérvei nincsenek: sérteget. (Sajnos, ez sok hsz.-en is látszik.)
.
Egy jó tanító/tanár munkájának gyümölcse sokszor csak 20-30 év elmúltán érik be.
Nem elég úgy leadni az anyagot, hogy a diák a vizsgán vissza tudja mondani, mint egy diktafon.
.
Jut eszembe:
Pistike dicsekszik az óvonéninek, hogy apja havonta 370,000 Ft-ot visz haza.
Az óvonő megjegyzi: ő örül, ha 110,000 összejön.
Mire Pistike:
- Apukám szerint te annyit sem érdemelsz, mert nem dolgozol, csak egész nap a gyerekekkel játszol!
nyanya001
@entero: Meséld már el nekem, a Parlamenti ülésterem miért üres ?
Nem arra kaptak felhatalmazást, hogy napközben a vállalkozásaikat intézzék,
hanem arra, hogy az ország érdekében tegyenek !
annyi pénzért, amennyit felmarkolnak elvárható lenne nem ?
Izléstelen ha a görény beszél illatról !
dubitus
@nyanya001: Viszont akkor, amit csinál, az nem selejt!
Ha selejt ember selejtet gyárt, akkor a gyártmány kiváló!
Csinálmánya márpedig selejt, ergo: ő nem lehet selejt ember!
Következmény: mivel mégis selejtet csinál, nem lehet selejtes ember, tehát nem ember, csak egy báb! (Aki majd többedmagával "elviszi a balhét", mert főnöke kijelenti: félreértettek, én nem ilyen lovat akartam!)
dubitus
@entero: Igazad van!
A tanárok nem tartózkodnak 8 órát az iskolában, ami meg is látszik!
Van egy matektanár ismerősöm, aki már 30 éve magyarázza a Pythagoras-tételt, de jövőre ismét ezt kell csinálnia! Ennyire nem tudja megtanulni?
.
Más:
Az, hogy a kicsodád milyen munkát és mennyiért végez, mert eszes és tud, nem jelenti azt, hogy te ugyanannyira értesz sajátodéhoz és legalább olyan okos vagy!
.
Az én egyik rokonom építőmérnök, a másik kiváló robbantómester.
Ha én kétolyan okos lennék, mint ők külön-külön, fel kéne robbantanom saját építményemet?
IQrájderöcsém
@entero: A mai gyerekek között 4 órát eltölteni felér egy 10 órás műszakkal.
Iskolában dolgozom, nem irigylem a tanárokat!
marlin
@entero: (ma 11:12)
Ugye ezt nem egyedül írtad??
verőce21
Nem "ingyenélők" a pedagógusok, bárki próbálja az ellenkezőjét sugallni! Meg kell próbálni előbb a sok diákkal együtt lenni naponta órákat és azután nyilatkozni róla.
Disznópofa
@silber13: Ja, lelkész , csak éppen lelki nincs!
Disznópofa
Szerintem meg ne bántsuk a tanárokat. Van azoknak elég bajuk, ismerve a kor alapanyagát, mindig voltak rossz diákok de most elképesztő, ami az iskolában folyik, köszönhető a kedves szülők nevelésének, na meg a nagy liberalizmusnak, amit az SZDSZ-nek köszönhetünk. Ezt a szakmát nem lehet konkrét nyolc órához kötni. Olyan iskolában jó tanítani, ahová csak 4,5 átlaggal vesznek fel...ilyen kevés van, a többi iskolában meg szívnak a pedagógusok.
Pilóta
@Disznópofa: 11:36
"Ezt a szakmát nem lehet konkrét nyolc órához kötni"
--- Nyilván nem, mint általában a szellemi foglalkozásokat!
--- Ezt pedig pláne nem, mert személyket is érint.
--- Ezért írigyeltem mindig a "fizikusokat":-)
--- Ők letették a lapátot, oszt arra a napra vége a műszaknak:-)
Disznópofa
@Pilóta: Na ott is voltak "nehézségek", túl műszak, 3 éves terv, kommunista szombat...:-))))))ilyenkor nagyot kellett köpni a tenyérbe, aztán jól megmarkolni azt a lapátot!:-)))
profon
Ha végre a közmunkások országa lennénk nem kellene ennyi ingyenélő tanára pocsékolni
a pénzt, amiből pálinkafőzőt is vehetnénk !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.