Több mint 2 százalékkal lódult meg az építőipar annak ellenére, hogy egész Európa gazdasága nehéz kihívásokkal néz szembe. Nem csak ennek az ipari szegmensnek ment jól: a járműgyártásban tovább emelkedtek a beruházások. Hazánk az adósság leépítésével és a deficit csökkentésével egy fenntartható pályára lépett – írta a nemzetgazdasági tárca. A KSH végleges becslése alapján 2012 harmadik negyedévében Magyarországon a bruttó hazai össztermék értéke az előzetes becsléssel összhangban 1,5 százalékos csökkenést mutatott az előző év azonos időszakához képest, az előző negyedévhez viszonyítva 0,2 százalékos volt a mérséklődés. Az év első három negyedévét összesítve a gazdaság teljesítménye 1,3 százalékkal mérséklődött 2011 azonos időszakához képest. Egész Európa gazdasága nehéz kihívásokkal néz szembe, erről árulkodnak a nemzetközi adatok is, melyek szerint az EU GDP-je 0,4 százalékos visszaesést szenvedett el – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Az Eurostat adatai azt mutatják, hogy az EU nem teljesít jól, jóval a világgazdaság teljesítménye alatt marad a gazdasági közösség produktuma. Ez egyrészt az elhúzódó adósságválságnak, másrészt a magas adósságállományoknak köszönhető. Hazánk az adósság leépítésével és a deficit csökkentésével egy fenntartható pályára lépett, aminek rövid távon vannak növekedési áldozatai, de már középtávon látszódni fognak ezen szükséges lépések növekedésre gyakorolt kedvező hatásai – írta a nemzetgazdasági tárca."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.