A kormány az új polgári törvénykönyvről (Ptk.) szóló előterjesztéshez benyújtott technikai jellegű módosító javaslatokat támogatja, a KDNP élettársi kapcsolatokra vonatkozó indítványairól viszont nem foglalt állást, ezek eldöntését a frakciókra bízza - tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken az MTI-t azzal kapcsolatban, hogy felkerült az Országgyűlés honlapjára a kormány által támogatott módosító javaslatok listája. Az MTI azért kereste meg az új Ptk.-ról szóló törvényjavaslatot előterjesztő minisztériumot, mert a támogatott sorban nem szerepelnek a KDNP javaslatai, amelyek szerint az élettársi kapcsolatra vonatkozó szabályozás teljes mértékben kikerülne a családjogi könyvből, és a Ptk. kötelmi jogi könyvébe kerülne át, a bejegyezett élettársi kapcsolat pedig az egész kódexből eltűnne. A KDNP korábban kifejtett álláspontja szerint a családok védelméről szóló törvény családfogalmára vonatkozó rendelkezései fogalmilag kizártak a bejegyzett...

Forrás: hirextra.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
Az Országgyűlés jövő héten szavaz a Ptk.-hoz érkezett módosító javaslatokról.
nyanya001
Ha az élettársi kapcsolatról szóló törvénytervezetet elfogadják,
akkor azok a gyerekek, akik nem házasságban születnek, akkor azok fattyúk lesznek,
a Fidesz KDNP szerint ?
Szép új világ !
overdose
Elmebajos Harrch Péter , mit keres a parlamentben elmúlt régen 62! különben se szabja meg ki hogyan él nevelgesse a saját pulyáit!
Rézangyal
Maradjunk annyiban, hogyha két ember jól él együtt, szeretnek és tudnak egymással lenni, közös gyermekeik születnek (vagy nem, mert már idősebben kerültek össze) akkor ők családot képeznek. Nem attól család a család, hogy álkeresztény idióták rámondják az áment és papír is születik róla. A család nem erről szól.
Megkérdezném a rendkívül "bölcs" Harrach Pétert, vajon a kereszténység előtt, monnnnyuk az őskorban vajon ki vagy mi adta áldását a párkapcsolatokra? Mert családok már akkor is léteztek! A keresztények jóváhagyása nélkül is. Tehát ezek a javaslatok felháborítóak, megalázóak és arcpirítóan álszentek, amúgy jó fidess-kdnp módra. Pont, mint minden eddigi tettük!
gizineni
Csak egy kérdés? Mi köze vagyon ennek az alkoholista hazug csuhás bandának ahhoz
hogy én kivel és milyen formában élek? Hm!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.