A HÖOK és a Rektori Konferencia azt szeretné elérni, hogy a kormány tárgyaljon velük - közölte a Szegedi Tudományegyetem rektora. Lezárták a Petőfi hidat, majd a Kossuth térre vonultak a kormány napokban elfogadott felsőoktatási koncepciója, azon belül elsősorban a keretszámok tervezett csökkentése miatt tiltakozó felsőoktatási hallgatók. A Hallgatói Hálózat és más csatlakozó szervezetek fórumának résztvevői hétfő késő délután döntöttek erről. Szegeden a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében kezdtek tiltakozó akciót diákok és oktatók. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában azt mondta: a hallgatók önállóan tervezték meg az akciót, a délutáni hallgatói gyűlés békésen, „civilizált légkörben” zajlott. A rektor úgy fogalmazott: az intézkedéscsomag egyik nagy problémája a tartalmi okok mellett az, hogy nem egyeztettek a Rektori Konferenciával.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
„Mindig kifejeztük, hogy tudásunkkal, szakértelmünkkel segítenénk a kormánynak. Nem vidéki vagy fővárosi kiskirályok vagyunk, akiknek a feudális felsőoktatásban rejlő személyes érdekek védelme jár a fejében, többségünk külföldet járt, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező ember, ha valaki partnernek tekint bennünket, meggyőződésem, hogy tudunk segíteni” – fejtette ki.
--- A Kormány Budapest-központúsága undorkeltő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.