Életveszélyes úton járna a kormány, ha nem venné komolyan az egyetemi és főiskolai hallgatók tiltakozását. Ugyanis ez a tiltakozás nagyon könnyen válhat szimbólummá, s ebben a tiltakozásban manifesztálódhat minden tiltakozás és kormánnyal szembeni ellenérzés. Továbbá az sem kétséges, hogy a diákság ellenállását úgy általában illik komolyan venni. Így volt ez a múltban, és így van ez most is. Így volt ez 1988-ban is, amikor mi megalapítottuk a Fideszt. És ha most esetleg megpróbálnánk elbagatellizálni a mai diákok tiltakozását, akkor meg is bukhatunk. Tehát elég nagy a tét. S még ennél is nagyobb. Ugyanis a tét Magyarország jövője. A tét az, hogy a közeljövőben milyen minőségű felsőoktatás lesz ebben az országban, s hogy a diákságból milyen minőségű felnőttek lesznek. Az, hogy felsőoktatásunk ezer sebből vérzik, nem vitatható megállapítás. Felsőoktatásunk legnagyobb baja pedig éppen az, hogy számolatlanul ontja magából a rosszul vagy éppen sehogy sem képzett...

Forrás: magyarhirlap.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Ismerjük ezt az érzést 1988-ból.

S mert ismerjük, hát tudnunk kell, hogy muszáj őket komolyan venni. Tudni kell velük komolyan tárgyalni, tudni kell őket komolyan venni, tudni kell velük kompromisszumot kötni, és tudni kell elmagyarázni nekik türelmesen, mi az, amiben nincsen igazuk.

És tudni kell segíteni nekik, hogy ne váljanak az ellenzék játékszereivé.

Mert a sakálok már ott keringenek körülöttük."
silber13
Kár volt másodkiadásként újólag idézni ennek a széthízott fejű Orbán udvornyiknak, Vitya Zsótika haverjának veretes sorait.
Január
Sajnos az azért biztos, hogy olyan alacsony az oktatásunk színvonala, mikor is a különböző szintű iskolákból kikerülők tudásszintjére a következő szint még építeni is nehezen tud.
Egyszerűen az alapoknál kellene kezdeni.
A cikkben szerepelő helyesírási hibák -melyeket diplomások követtek el - már az általános iskolában is hibák.
/Csak halkan jegyzem meg, az egyik iskolát változtató tanítónő nagyon el volt képedve mikor is a jó nevű és jó környéken lévő iskolában a gyerekek minimális tudását az oktatók mennyire felértékelték. Kinek használ ez? A gyereknek semmikép, a szülőknek pedig egyáltalán, mert azt hiszik micsoda okos gyermekük van, s a következő oktatási szinten fognak szembesülni a valós helyzettel. Persze, ott pénz van , és Apuci finanszíroz majd egy diplomát a gyermekének.
De mi lesz így az országgal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.