A valódi szólásszabadságnak nagy ünnepe lesz a jövő héten, ugyanis a bécsi székhelyű Szövetség a Szabadság Megvédéséért nevű társaság jogtanácsosa, a nemzetközi és európai jog szakértőjének, Paul B. Coleman-nek könyve jelenik meg arról, hogy milyen veszélyt jelent az, ha Európában kriminalizálják az úgynevezett „gyűlöletbeszédet” és hogy az milyen veszélyt jelent a szólásszabadságra máshol is. „Senkit nem szabad megbüntetni azért, mert kifejezi meggyőződését”, írja Coleman, de ennek ellenére „a szabad szót támadják annak ellenére, hogy a kommunista rezsimek Európában megbuktak”, teszi hozzá. Véleményük kifejezéséért papokat tartóztatnak le, újságírókat büntetnek, és az is előfordul, hogy polgárok közötti magánbeszélgetések váltak nyomozások tárgyává. Az állam továbbra is cenzúrázza az általa „veszélyesnek” tekintett beszédet. A kötet Cenzúrázva: miként veszélyeztetik a szólásszabadságot a „gyűlöletbeszéd” elleni törvények címmel jelent meg. Coleman azt mutatja be, hogy a...

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Coleman élesen vitába száll az Európai Emberjogi Bíróság két bírájának nem régi állásfoglalásával, amely szerint „a szélsőséges nézetek sokkal több kárt tehetnek, mint a szólásszabadság korlátozása”."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok